Haberler

Kendi İşinin Sahibi Olmak İsteyen Gençler İçin Merkez Açıldı

Kendi işini kurmak gençlere yardımcı olmak amacıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Genç Girişimciler Merkezi İzmit’te düzenlenen törenler açıldı.

Kendi işini kurmak gençlere yardımcı olmak amacıyla Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan Genç Girişimciler Merkezi İzmit'te düzenlenen törenler açıldı.

İzmit Belediyesi tarafından kendi işini kurmak isteyen gençlere yardımcı olmak amacıyla Genç Girişimciler Merkezi (GGM), düzenlenen törenle açıldı. Kadıköy Mahallesi Turan Güneş Caddesi'ndeki Genç Girişimciler Merkezi'nin açılışına Başkan Doğan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, KOSGEB ve MARKA yetkilileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve genç girişimciler katıldı.

Açılışta konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmenin heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye'de ilk olan merkez, genç girişimciler için bir kuluçka merkezi vazifesi görecek. Girişimcilik çok farklı bir değer. Ülkelerin sahip olduğu bir yer altı, bir de yer üstü değerler vardı. Yer üstündeki en önemli değer insanlarıdır. İnsanların içinde sakladıkları girişimcilikleridir. Gençleri ilgilendiren her alanda olmaya çalışıyoruz. Şimdi de ticari alana destek vereceğiz. Gençlere güveniyoruz. Bizlere düşen, gençleri desteklemek, önünüzü açmak. Genç girişimciler projemiz mütevazı ama iç donanımlarıyla güzel bir yer. İnşallah bu bir başlangıç olur. Bu çalışmayla inşallah gençlerimiz ticari anlamda başlangıçlarını güvenle yapar. Orası bana göre bir kuluçka merkezi. Bu pek uygulanmış proje değil. Belediyelerde ilk kez uygulanıyor. Gençlerin iş alanında daha aktif olmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu çalışma inşallah diğer illerde model olur. Türkiye, Avrupa'nın en genç ülkesi. Bu genç nüfus sürekli genç kalmayacak. Yıllar geçtiğinde gençler kıdemli yaşa gelecekler. Bu genç nüfusu üretime ve refaha dönüştüremezsek, o büyük kitle yaşlı nüfusa döndüğünde tüketen olacak. Buradan gençlerimize ofisler yaptık. Genç kardeşlerimiz, içinde girişimcilik var ama şartlarım yok, üniversitede okuyorum diyorsa bize gelsin. Şirketini kursun. Kendilerine her türlü imkanı sağlıyoruz. Yeter ki girişimci ruhu gençle rolsün" dedi.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı.

Genç Girişimciler Merkezi'ne başvuru şartları şöyle, İzmit'te ikamet ediyor olmak, 18-30 yaşında bulunmak, en az lise mezunu olmak. İzmit Belediyesi ile KOSGEB ortaklığında açılan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmış olmak. GGM içerisinde faaliyet gösterecek firmanın açılıştan en fazla 1 ay önce kurulmuş olması. Kurulacak olan işin, her türlü tasarım, yazılım ve WEB uygulamalarını kapsayan bilişim ve bilişim teknolojileri sektörleri alanında olması, kurmak istenilen iş ile ilgili daha önceden yapılan proje örneklerinin ve referansların bulunması gerekiyor. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Kadıköy Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title