Haberler

"Kendi Everest'ine Tırman" Konferansı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Ali Nasuh Mahruki, "Herkes elbette Everest'e tırmanabilir, ama herkesin tırmanabileceği bir Everest'i hayatın içerisinde vardır."

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Ali Nasuh Mahruki, "Herkes elbette Everest'e tırmanabilir, ama herkesin tırmanabileceği bir Everest'i hayatın içerisinde vardır. Mesele, her birimizin kendi içine dönüp, kendi potansiyelinin farkına varıp, gerçek bir performansa dönüştürebilmesidir" dedi.

Mahruki, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kendi Everest'ine Tırman" konulu konferansta, başarının temel kuralının, doğru yaklaşım ve doğru yöntemlerin kullanılması olduğunu söyledi.

Sovyet Asya'nın 7 bin metreden yüksek beş tırmanışını tamamlayarak Rusya Dağcılık Federasyonu tarafından kendisine "Kar leoparı" unvanı verildiğini anımsatan Mahruki, Everest Dağı'na tırmanan ilk Türk, dünyadaki ilk Müslüman dağcı ve "Yedi Zirveler" projesini tamamlayan dünyanın en genç dağcısı olduğunu anlattı.

"Hepimizin içinde gizli bir potansiyel var" diyen Mahruki, şöyle konuştu:

"Dünyaya öyle geliyoruz. Bir takım yetenekler silsilesiyle geliyoruz. Süre içerisinde bir takım başka yeteneklerde kazanıyoruz. Bütün maharet, gizli potansiyeli keşfedip, onu ortaya çıkaracak adımları atabilmektedir. Türkiye, yaş ortalaması olarak baktığınızda 29'un altında olan bir ülke. Ben, 45 yaşındayım. Türkiye'nin ortalama yaşı, benden 16 yaş daha küçük. Bu ülkede 30 yaşın altında 35 milyon insan var. Bu inanılmaz bir rakam, müthiş bir fırsat penceresi. Ama Türkiye bu genç nüfusuyla doğru orantılı başarı grafiğini hiçbir disiplinde elde edemiyor. Ne sporda, ne sanatta, ne edebiyatta, ne başka bir şeyde. Bütün iş, gençlerin içindeki potansiyeli, yani cevheri işleyecek, onu ortaya çıkaracak bu sistemi kurmaktadır. Gelişmiş ülkeler, insanıyla gelişip, insanı başarılı olduğu takdirde ülkenin o başarılarla birlikte ileriye gideceğinin farkındadır."

Mahruki, herkes gibi olanın sıradan, kendi gibi olmayı başarabilenler ise değerli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sadece hedefleri olan insanlar, yaşam içerisinde karşılarına çıkabilecek fırsatların farkına varıp, bunları girişimci bir ruhla hayata geçirebilirler. Everest Dağı'nı bile hedef olarak seçebilirsiniz ki, bence seçmelisiniz de... Herkes elbette Everest'e tırmanabilir, ama herkesin tırmanabileceği bir Everest'i hayatın içerisinde vardır. Bu anlayışla baktığınızda mesele, her birimizin kendi içine dönüp, kendi potansiyelinin farkına varıp, gerçek bir performansa dönüştürebilmesidir."

ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Aktif Üniversiteliler Kulübü'nün organize ettiği etkinlikte, ayrıca insan kaynakları uzmanı Özlem Yurdanur Özgenç de "kariyer ve iş hayatı" konularında öğrencilere bilgi verdi.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Nasuh Mahruki Everest Dağı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title