Haberler

Kendi Bağcıklarını Bağlayan Spor Ayakkabı Üretildi

Güncelleme:

ABD menşeli spor malzemeleri üreticisi Nike, kendi bağcıklarını bağlayan ilk spor ayakkabısını tanıttı.

ABD menşeli spor malzemeleri üreticisi Nike, kendi bağcıklarını bağlayan ilk spor ayakkabısını tanıttı.

Şirketin Üst Yöneticisi Mark Parker, New York'ta düzenlediği basın toplantısında "Artık kişisel performansta yepyeni bir çağa girdik. Günümüz sporcularının farklı gereksinimleri var. Biz de bunları karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

KENDİ KENDİNİ BAĞLYOR

Toplantıda görücüye çıkarılan "Nike HyperAdapt 1.0" adlı ayakkabı, kendi bağcıklarını bağlıyor.

Ayakkabının bağcıkları bağlaması için yan tarafına yerleştirilen düğmelere basılması yeterli oluyor. Ayakkabı, kullanıcısına bağcıkları sıkılaştırma ya da gevşetme olanağı da sunuyor.

Nike, gelecekte ayakkabının giyilir giyilmez düğmeye basmaya gerek kalmadan kendi kendini ayarlayacak şekilde geliştirileceğini kaydetti.

TEMMUZ'DA SATILACAK

Üç renk seçeneğinde üretilecek ayakkabının, temmuz ayında satışa çıkarılması planlanıyor. Ayakkabının fiyatı henüz açıklanmadı.

Kendi bağcığını kendi bağlayan ayakkabı, ilk kez yönetmenliğini Robert Zemeckis'in yaptığı "Back to Future (Geleceğe Dönüş)" filminde gündeme gelmişti. 1985 tarihli filmin başrol oyuncusu Michael J. Fox, 30 yıl sonrasına gidiyor ve 21 Ekim 2015'te kendi bağcığını bağlayan ayakkabısını giyiyordu.

ÇAMUR TEMİZLEYEN KRAMPON

Toplantıda Nike'ın kramponlara yapışan çamuru temizlemek için ürettiği teknoloji de tanıtıldı.

Dünyanın en büyük spor malzemeleri üreticilerinden biri olan Nike, 1964'te Bill Bowerman ve Phil Knight tarafından "Blue Ribbon Sport" adıyla kurulmuştu. Şirketin adı, 30 Mayıs 1971'de Yunan mitolojisindeki zafer tanrıçasından esinlenilerek Nike olarak değiştirilmişti. Çok sayıda sporcuya sponsorluk yapan şirketin satışları geçen yıl 30,6 milyar dolar düzeyindeydi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mark Parker New York Nike Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

ysf:

ulan bi video izleyeceğiz on tane reklam giriyorsunuz geçme tuşunu bile koymuyorsunuz ya böyle saçmalık görmedim

1
0
yanıtYanıtla
ÖğrenciMobil-IOS:

Ya bu Amerikalılar zekiler işte ya.Adamlar işi biliyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title