Haberler

Kenan Sofuoğlu ?bir Daha 400 Kilometre Hız Yapmayacağım?

Kenan Sofuoğlu 'Bir daha 400 kilometre hız yapmayacağım'Dünya Supersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'de gerçekleştirdiği hız denemesinde saatte 400 kilometre hıza ulaşmasıyla ilgili, Ben uygun bir alanda yaptım. 400 kilometre, alanları da kapatsanız tehlikeli bir hız ve bir daha yapmayacağım dedi.

Kenan Sofuoğlu'Bir daha 400 kilometre hız yapmayacağım'

Dünya Supersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'de gerçekleştirdiği hız denemesinde saatte 400 kilometre hıza ulaşmasıyla ilgili, Ben uygun bir alanda yaptım. 400 kilometre, alanları da kapatsanız tehlikeli bir hız ve bir daha yapmayacağım dedi.

Kenan Sofuoğlu, Düzce Valisi Ali Fidan'ı makamında ziyaret etti. Sofuoğlu, Cumayeri'ne yapılacak olan motokros pistiyle ilgili bilgi aldı. Söz konusu pistte Eylül ayı içerisinde bir yarış düzenlemek istediklerini belirten Sofuoğlu, Bu yıl bir asfalt atıp hem otomobil hem de motosiklet yarışlarını yapmak istiyoruz. Ama tam anlamıyla bitmesi benim öngörüm önümüzdeki yılın ortalarında olur dedi.

Sofuoğlu, otomobile, hıza merakı olan ya da motosikleti olup da caddelerde gaz basmak yerine pistte gaz basmak isteyenlerin buluşabileceği bir ortamı Düzce'de yaratmak istediklerini belirtti. Sofuoğlu, ileriki yıllarda ise Avrupa ve dünya şampiyonlarının geleceği bir pist oluşturmak istediklerini söyledi.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NDEKİ HIZ DENEMESİ

Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nde yaptığı hız denemesini hatırlatıp, hız konusunda motosiklet tutkunlarına uyarılarda da bulunarak şöyle konuştu Benim yeni bir hız rekoru kırma düşüncem yok. Konuyla ilgili bir açıklama yapmam gerekiyor. Kimseye '400 kilometre hız yapın, 300 kilometre hız yapın' gibi örnek olma amacımız yoktu. Bu özel bir marka. ve bu markanın ürettiği motosikletle çıkılan en yüksek hız 380 kilometreydi. Biz ilk etapta 390 yaptık. Daha sonra bazı eksiklikler vardı. Lastiği ve yakıtıyla ilgili teknik konuları tamamladığımda Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüm ve '400'e çok yakınım. 400 kilometre hız yapmak istiyorum. Bunu hem sizin önünüzde hem de Türkiye'nin gözdesi olan Osmangazi Köprüsü'nde yapmak istiyorum' dedim. Güzel bir gösteri oldu. Hem 400 kilometre hız yaptık, hem dünyaya duyurmuş olduk.

İşinin yarışmak olduğunu, hız yapmak olmadığını söyleyen Sofuoğlu, Evet belki hız ve yarış aynı anlama geliyor gibi düşünebilirsiniz ama yarış farklı, hız farklıdır. En ufak bir teknik arızada kaza yaptığınız zaman sonucu oldukça kötü olacaktır. Bir daha deneme ihtimalim yok. Motosikleti eve park ettim. Tasarımını çok beğendim, öylece duracak. Böyle bir hızı tavsiye etmiyorum. Yine bazı duyumlar aldım. Rekorlar peşinde koşacaklar. Tabii ki kolay bir şey değil. Rekor peşinde koşarken bir insanın hayatını kaybetmesi beni üzer. İnşallah rekorlar peşinde koşarak tehlikeli işler yapmazlar. Ben uygun bir alanda yaptım. 400 kilometre alanları da kapatsanız tehlikeli bir hız ve ben bir daha yapmayacağım. Kimseye de tavsiye etmiyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kenan Sofuoğlu Osmangazi Ali Fidan Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title