Haberler

Kemik ve İskelet Dolu Kütüphane

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - ADÜ Veteriner Fakültesi tabelası,- Kemik kütüphanesinden hayvan kemiği ve iskeleti detayları, - Kemiğin hazırlanma aşaması,- Öğrencilere eğitim verilmesi,- ADÜ Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Erkut Kara'nın açıklamaları, Kemik ve iskelet dolu kütüphane- ADÜ Veteriner Fakültesi bünyesinde oluşturulan Kemik Kütüphanesi'nde, köpekten kaplumbağaya, ceylandan maymuna kadar çok sayıda hayvanın kemik ve iskeleti bulunuyor- Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kara: - "Hekimliğin temeli olan anatomi eğitimde, öğrencinin yapay kemik ve iskeletlere değil gerçeklerine dokunması, hissetmesi, bünyedeki girinti ve çıkıntıları anlaması büyük önem taşıyor. Bu anlayıştan hareketle kütüphaneyi oluşturduk" ALİ GÖKMEN ŞİRECİ - Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi bünyesindeki Kemik Kütüphanesi'nde, köpekten kaplumbağaya, ceylandan maymuna kadar çok sayıda hayvanın kemik ve iskeleti yer alıyor.Fakültenin Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Erkut Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphaneyi 1996'dan bu yana arşivledikleri hayvan kemik ve iskeletlerinden oluşturduklarını söyledi. Otopsi yapılan ya da fakültelerine getirilen telef hayvanların iskelet ve kemiklerini laboratuvarda uzun soluklu, özenli bir çalışmayla ayırdıklarını ifade eden Kara, daha sonra çeşitli kimyasallar kullanarak bunların bozulmasını önlediklerini aktardı.Kütüphanede yaklaşık 150 farklı köpek ırkının yanı sıra caretta caretta, atmaca ve şahinden fare, maymun, ceylana kadar yüzlerce hayvan kemiği ve onlarca iskeletin bulunduğunu dile getiren Kara, "Hekimliğin temeli olan anatomi eğitimde, öğrencinin yapay kemik ve iskeletlere değil gerçeklerine dokunması, hissetmesi, bünyedeki girinti ve çıkıntıları anlaması büyük önem taşıyor. Bu anlayıştan hareketle kütüphaneyi oluşturduk" diye konuştu.- Sipariş üzerine kemik ve iskelet gönderiliyorKemik ve iskeletleri öğrencilerin eğitiminde kullandıklarını belirten Kara, ihtiyaç fazlasını başta üniversiteler olmak üzere talepte bulunan çeşitli kurumlara gönderdiklerini anlattı. Prof. Dr. Kara, şunları kaydetti: "Özellikle yaz dönemindeki boş zamanlarda sipariş üzerine kemik ve iskelet oluşturmaya başladık. Türkiye'de yaklaşık 10'un üzerindeki üniversiteye, çeşitli bakanlıkların müzelerine, Emniyet Genel Müdürlüğüne, Ankara Kriminal Polis Laboratuvarına, Türkiye Jokey Kulübüne, Amerika Nevada Üniversitesine kemik ve iskeletler gönderdik. İmkan oldukça dışarıdan gelen kemik ve iskelet taleplerini karşılamaya çalışıyoruz."Kara, dünyadaki farklı hayvan türlerine ait kemik ve iskeletleri kütüphanelerine kazandırabilmek için çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Mehmet Erkut Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title