Haberler

Kemik İliği Nakli ve Hücresel Tedavi Merkezi'nde 10. Yıl Etkinliği

Başkent Üniversitesi Adana Erişkin Kemik İliği Nakli ve Hücresel Tedavi Merkezi'nin kemik iliği naklindeki 10. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Başkent Üniversitesi Adana Erişkin Kemik İliği Nakli ve Hücresel Tedavi Merkezi'nin kemik iliği naklindeki 10. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Bugüne kadar 400'ün üzerinde kemik iliği naklinin yapıldığı belirtilen hastanedeki törende, hayata yeniden "merhaba" diyen hastalarla nakilleri gerçekleştiren doktorlar biraraya geldi.

Başkent Üniversitesi Adana Erişkin Kemik İliği Nakli ve Hücresel Tedavi Merkezi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hakan Özdoğu, merkezlerinin bölgede tek olma özelliği taşıdığını belirterek, "Hücresel tedavi alanında dünya standartlarında karşılayan, bilimsel gelişmelere katkıda bulunan, kendisini sürekli güncelleyen, çağdaş eğitimin yapıldığı, hasta, donör ve çalışan güvenliğini ön planda tutulduğu, uluslararası üstün nitelikli sağlık hizmetin üretildiği önder bir sağlık kuruluşu olmak misyonumuzdur" ifadelerini kullandı.

Özdoğu, merkezlerinde başlıca akut lösemi, aplastik anemi, lenfoma, multiple myeloma, immun sistem bozukluğu ve orak hücre hastalığı gibi kemik iliği nakli ve hücresel tedavilerden yarar görebilecek olan, iyi ve kötü huylu kan hastalıklarının tedavi edildiğini bildirerek, merkezin 10'uncu yılına ulaşmasının onurunu yaşadıklarını kaydetti.

Kemik iliği nakli ve hücresel tedavide uluslararası düzeyde kalitenin göstergesi olan FACT-JACIE Akreditasyonunu Türkiye'de ilk alan merkezin Klinik Medikal Direktörü Prof. Dr. Can Boğa ise "Merkezimizde ortalama yılda 70-80 hastaya kendisinden, tam uyumlu kardeşinden veya akraba dışı gönüllü bir kök hücre bağışçısından nakil yapılabilecek olanaklara sahiptir. Uyumlu verici taramasının beklenemeyeceği acil durumlarda uyumsuz nakiller de yapılabilmektedir" diye konuştu.

Doç. Dr. İlknur Kozanoğlu'nun konuşmasının ardından, ilik nakli yapılan hastalar yaşadıklarını anlatarak, doktorlarına teşekkür etti. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title