Haberler

Kemik İliği Hastası Ablasına "Umut" Olacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İstanbul Kordon Kanı ve Kök Hücre Bankası görevlisi Sebahattin Yılmaz'ın açıklaması Baba Mustafa Gülcan'ın açıklaması Kordon kanının görevliye verilmesi Anne Nurcan Gülcan ve bebek Umut Eymen'den detaylar Bolu'da kemik iliği hastası 4 yaşındaki Zeynep'in annesi Nurcan Gülcan, kızının hayatını kurtarabilmek için Umut Eymen Gülcan isminde bebek dünyaya getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İstanbul Kordon Kanı ve Kök Hücre Bankası görevlisi Sebahattin Yılmaz'ın açıklaması

Baba Mustafa Gülcan'ın açıklaması

Kordon kanının görevliye verilmesi

Anne Nurcan Gülcan ve bebek Umut Eymen'den detaylar Bolu'da kemik iliği hastası 4 yaşındaki Zeynep'in annesi Nurcan Gülcan, kızının hayatını kurtarabilmek için Umut Eymen Gülcan isminde bebek dünyaya getirdi.

Mustafa ve Nurcan Gülcan çiftinin 4 yaşındaki kemik iliği hastası kızları Zeynep'in sağlığına kavuşması için geçen yıl başlatılan kampanyayla yaklaşık 70 bin kişi kan bağışında bulunmasına rağmen uygun donör bulunamadı. Minik Zeynep'in tedavisini üstlenen doktorların, kardeşinden kök hücre nakli yapılarak tedaviye devam edilebileceğini belirtmesi üzerine annesi hamile kaldı. Anne Nurcan Gülcan özel bir hastanede girdiği doğumda Umur Eymen Gülcan ismini verdikleri bebeği dünyaya getirdi. İstanbul Kordon Kanı ve Kök Hücre Bankası görevlisi Sebahattin Yılmaz, hastaneye Umut Eymen Gülcan bebeğin kordon bağını almaya geldi.

Hastane girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, "Yeni doğan bebeğin kordon kanını almak için Bolu'ya geldim. Biz sadece kan hücrelerinin canlı kalmasını sağlayacağız. Kordon kanını alarak merkezimize ulaştıracağım. Nakil süresine kadar hücrelerin canlı kalmasını sağlıyoruz. Almış olduğumuz kan gerekli işlemlerin ardından hasta olan çocuğumuza nakledilecek. Nakil işlemi İstanbul özel bir hastanede yapılacak." diye konuştu.

Baba Mustafa Gülcan ise, doğumun rahat bir şekilde olduğunu ifade ederek, "İnşallah kızımıza 'Umut' geldi. Bu yüzden de ismini Umut Eymen koyduk. İstanbul'dan gelen arkadaşımızı bebeğimizin kanını kordon bankasına götürecek. kan orada bir takım işlemlerden geçtikten sonra kan ritimleride inşallah yeterli olursa bayramdan sonra nakil olacak kızım Zeynep." şeklinde konuştu.

Zeynep'in iyileşeceğine yönelik umutlu olduklarını anlatan Gülcan, "Genetik test olduğu için yüzde 100 uyumlu bir tüp bebek oldu. Bu yüzden umudumuz var." diye belirtti.

Gülcan, herkesin tüp bebek yapamaya bildiğini ifade ederek, "Zamanları olmaya biliyor. Kordon kan ritimlerinin yeterli olmama olasılığı da yüksek. Bu tabi bizim çocuğumuz içinde geçerli. Tüp bebek oldu her şey bitti anlamına da gelmiyor. Kan ritimleri tutmazsa zaten bebeğimizin 3 ay felan bir gelişim süreci olacak. daha sonra bebekten biraz ilik alınacak. Kordon kanı ile birleştirildikten sonra Zeynep'e inşallah nakil olacak." dedi.

Vatandaşlara kan verme çağrısında da bulunan Gülcan, "Kan vermek isteyen vatandaşlarımızın korkacak bir şeyleri yok. Çakmak boyutunda küçük tüplerde 3 tüp kan vererek, Kızılaylara giderek kök hücre bağışında bulunabilirler. Anne ve babalar bizim yaşadıklarımızı daha iyi bilir ve daha iyi anlarlar. Evlat acısı gerçekten çok zor. Biz bu hastalıkla 4 yıl mücadele ediyoruz. Tabi 7 -8 yıldır mücadele eden kardeşlerimiz var. vatandaşlarımız bir an önce Kızılaylara gidip kök hücrelerini bağışlasınlar." şeklinde ifade etti.

Anne Nurcan Gülcan da, çok mutlu olduğunu, bebeğinin kızı Zeynep'e umut olmak için dünyaya geldiğini, kızının iyileşeceğini umut ettiğini ifade etti.

Özel bir kutunun içerisine konan kordun bağı İstanbul'dan Kordon Kanı ve Kök Hücre Bankası görevlisi Sebahattin Yılmaz'a teslim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sebahattin Yılmaz Mustafa Gülcan İstanbul Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title