Haberler

Kemeraltı Yeni Yıla Muhteşem Girecek

Türkiye’nin en büyük açıkhava alışveriş merkezlerinden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı yeni yıla görkemli bir etkinlikle girecek.

Türkiye'nin en büyük açıkhava alışveriş merkezlerinden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı yeni yıla görkemli bir etkinlikle girecek. Çarşı esnafıyla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Hoş geldin yeni yıl, yeniden Kemeraltı" sloganıyla duyurulacak ve yılbaşından 10 gün önce başlayacak etkinlik sayesinde Tarihi Çarşı'da alışverişin yeniden canlanacağını söyledi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Tarihi Çarşı içinde yer alan Salepçioğlu Hanı'nda düzenlenen toplantıya belediye bürokratlarının yanı sıra İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel ile Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İba da katıldı. Türkiye'nin en büyük açıkhava alışveriş merkezlerinden biri olan Kemeraltı'nın temizlik, otopark ve işporta gibi mevcut sorunlarının masaya yatırıldığı görüşmede, Tarihi Çarşı'nın geleceğine yön verecek yol haritası da belirlendi.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK

Yaklaşık iki saat süren ve tarafların düşüncelerini dile getirme fırsatı bulduğu toplantıda önemli bir projenin ilk adımları atıldı. Son yıllarda ekonomik olarak zor günler geçiren çarşı esnafına 'can suyu' olacak çalışma sayesinde Kemeraltı yeniden canlanacak. "Hoş geldin yeni yıl, yeniden Kemeraltı" sloganıyla duyurulması planlanan proje sayesinde çarşı esnafı yeni yıla mutlu girecek.

ETKİNLİKLER 10 GÜN SÜRECEK

Henüz tasarı halindeki projenin çarşı esnafının önerileri dikkate alınarak hazırlanacağını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yılbaşından 10 gün önce başlayacak etkinlikle Tarihi Çarşı'da alışverişin yeniden eski günlerdeki gibi canlı hale geleceğini söyledi. Proje kapsamında çarşının farklı bölgelerinde çeşitli organizasyonlar düzenleneceğini de belirten Başkan Pekdaş, bu etkinlikler sayede çarşıya gelenlerin hem alışveriş yapacağını hem de keyifli zaman geçireceğini dile getirdi.

Kemeraltı Çarşısı'nı yeniden ayağa kaldıracak "Hoş geldin yeni yıl, yeniden Kemeraltı" adlı projenin hazırlıklarına vakit kaybetmeden başlayacaklarının bilgisini veren Başkan Pekdaş, "Bugün Kemeraltı'na geldik, sorunları gördük, talepleri ilk ağızdan dinledik. Yapılması gereken neyse hep birlikte yapacağız. Bizim görevimiz kentte yaşayanların ortak bir noktada buluşmasını sağlamak. Kemeraltı Çarşısı da en önemli buluşma merkezlerinden biri. Buraya özellikle gençlerimizin gelmesini, tarihimizi, kültürümüzü öğrenmelerini istiyoruz. Bu çabanın da Kemeraltı'nın canlanmasını sağlayacağını düşünüyoruz" dedi. Başkan Pekdaş, "Hoş geldin yeni yıl, yeniden Kemeraltı" adıyla hayata geçirilecek projenin organizasyonun esnaf derneğiyle birlikte yürütüleceğini söyledi.

HAYAT GECE DE SÜRECEK

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya ise, Kemeraltı'nın sorunlarını aktarma fırsatı buldukları toplantının verimli geçtiğini belirterek, Konak Belediyesi'nin destekleriyle Tarihi Çarşı'nın yeniden eski günlerine döneceğini söyledi. "Hoş geldin yeni yıl, yeniden Kemeraltı" projesinin Türkiye'de ses getirecek bir proje olacağına inandıklarını belirten Kaya, tarihi çarşının sadece gündüzleri değil geceleri yaşayan bir merkez olması için çalıştıklarını dile getirdi.

TARİHİ HANLAR YAŞAM BULACAK

Toplantının ardından Başkan Pekdaş ve beraberindeki heyet Kemeraltı Çarşısı'nı gezerek esnafla biraraya geldi. Tarihi Çarşı içindeki hanları gezen Pekdaş, Konak Belediyesi olarak Çakaloğlu, Mirkelamoğlu ve Büyük Demirhan gibi tarihi değere sahip hanların büyük sorunları olduğunu belirterek, buraların restore ederek yeninden kent kültürüne kazandırılması için çalışacaklarını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Kemeraltı Türkiye Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title