Haberler

Kemeraltı, Mobese Sistemine Kavuşuyor

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir adaylığı döneminde verdiği sözü tuttuğunu belirterek Kemeraltı’na MOBESE sistemi kurulması için kaynak aktarımının sağlandığı müjdesini verdi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun İzmir adaylığı döneminde verdiği sözü tuttuğunu belirterek Kemeraltı'na MOBESE sistemi kurulması için kaynak aktarımının sağlandığı müjdesini verdi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, ilçe teşkilatının bir yılını değerlendirmek üzere ilçe binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve partililer katıldı. Geçtiğimiz hafta İzmir teşkilatı olarak yaptıkları Ankara ziyaretinden müjde ile döndüklerini belirten Yıldırım, 7 Haziran seçimlerinde İzmir'den milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun MOBESE sözünü tuttuğunu ifade etti. Yıldırım, "Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Kemeraltı esnafının kamera sistemi talebi üzerinde bir söz vermişti. Ankara ziyaretimizde Sayın Bakanımız Konak'a iletilmek üzere Kemeraltı esnafına müjde verdi. 'MOBESE sistemi hayata geçirilmek üzere, gerekli kaynak aktarıldı' dedi. Kemeraltı ensafı, Valiliğimiz eliyle hırsızlık olaylarından korunmak ve güvenliği sağlamak için talep ettikleri MOBESE sistemine kavuşuyor" dedi.

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE

1 Kasım seçimlerinde Konak'taki oy oranlarının, 7 Haziran seçimlerine göre yüzde 20 civarında arttığını kaydeden Yıldırım, bir yıllık dönemde ilçe teşkilatı olarak cuma günleri esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiklerini, cumartesi günleri halkla buluştuklarını ve pazar günleri ise pazarcı esnafı ile bir araya geldiklerini söyledi. Halkın kötü günlerinde de yanlarında olma gayreti içerisinde bulunduklarını dile getiren Yıldırım, "Bu anlamda hasta ziyaretleri gerçekleştirdik, cenaze törenlerine katıldık. Halkımızla empati kurmaya çalıştık. Yılbaşı gecesi herkes eğlenirken görevlerinin başında olan kamu çalışanları ile bir araya geldik" diye konuştu.

"2 BİN İŞSİZ İLE İŞVERENİ BULUŞTURDUK"

İlçe teşkilatı olarak sosyal faaliyetlere ağırlık vermeye çalıştıklarını, en çok göç alan ilçelerden biri olan Konak'da en büyük sıkıntının işsizlik olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "AK Parti Konak İlçe Sosyal İşler Başkanlığımız ve ekibi yoğun çalışmalar gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 binin üzerinde işsiz ile işvereni buluşturduk. Bir köprü vazifesi olma gayreti içerisinde olduk. Ayrıca hayırseverlerden elde ettiğimiz katkılarla 6 binin üzerinde kadın ve çocuk kıyafeti, 400 çift ayakkabı ve binin üzerinde kumanya ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. İlçemizde ikamet eden 400'ün üzerinde engelli vatandaşımıza ulaşarak sorunları dinlendi ve çözüm yolları arandı.

BİR YILLIK SOSYAL FAALİYETLER

AK Parti Konak İlçe Halkla İlişkiler Başkanlığının da bir yıllık faaliyetlerini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlardan birisi toplu sünnet şöleni idi. Dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarına Kadifekale'de toplu sünnet şöleni gerçekleştirdik. 18 Mart Çanakkale Muharebesinin 100. yılı olması dolayısıyla "Çanakkale'den Sarıkamış'a Şehitlerimize Vefa" adı altında geniş katılımlı bir organizasyona imza attık. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Hocamızın katılımıyla Çanakkale ruhunu günümüze taşıdık. Roman vatandaşlarımıza yönelik "Mahallede Şenlik Var" adı altında etkinlik düzenledik. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kordon'da fayton gezisi düzenledik. Kadınlarımız o gün faytonlardan ücretsiz faydalandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle çoğunluğu dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarından oluşan kardeşlerimizle bowling turnuvası düzenledik."

EĞİTİM VE SPOR

İlçe teşkilatı olarak eğitime de büyük önem verdiklerini söyleyen Yıldırım, "Görev aldığımız andan itibaren ilçemizi eğitim merkezi haline getirmek istedik. Vatandaşlarımız için kurslar açtık. Osmanlıca kursumuzdan mezun olan arkadaşlarımız Osmanlıca okur-yazar hale geldiler, kursa devam edenler usta öğretici belgesi alarak kurs açmaya ve eğitim vermeye hak kazandılar. Bu kurslarımız devam ediyor. Beden dili ve diksiyon, tiyatro kursumuzu açtık. Sportif faaliyetlere de önem verdik. Göztepe Kulübümüzün stat sorununu görüştük. Stat sorununun çözümüne katkıda bulunduk" dedi.

MEVKİDAŞLARA TEKLİF

Yıldırım, konuşmasının sonunda diğer partilere mensup mevkidaşlarına da şöyle seslendi: "Söz konusu ülke bütünlüğü olduğunda siyaset rafa kaldırılıp milli bir duruş sergilememiz lazım. Üzülerek izliyoruz; rakip siyasi partilerimiz içeride bükemediği bileği, ne zaman bir ülke ile karşı karşıya gelsek onlara sarılarak bükmeye çalışıyor. Sırtını millete dayamayan, başarılı olamaz. Mevkidaşlarıma sesleniyorum; dış ilişkiler ve terör noktasında birlikte hareket edelim. Ortak basın toplantısı düzenleyelim." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Kemeraltı Ak Parti Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title