Haberler

Kemer Yayla Şenlikleri ve Sünnet Şöleni Yapıldı

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 8'inci Kemer Yayla Şenlikleri ve Geleneksel Sünnet Şöleni yapıldı.

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 8'inci Kemer Yayla Şenlikleri ve Geleneksel Sünnet Şöleni yapıldı. Büyük Ovacık Yaylası'nda Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen şenliğe Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, KKTC Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile diğer yetkililer ve 2 bin dolayında vatandaş katıldı.

Toplam 104 çocuğun sünnet olduğu şenlikte yörük kültürü sergilenirken, yöreye uygun oyunlar ve yarışmalar düzenlendi. Yumurta yarışı, halat çekme, tavuk yakalama, çuvala girme, içi su dolu kovada elma yeme yarışları ilgi çekti. Yabancı turistlerinde katıldığı şenlikte yemek ikram edildi. Başkan Mustafa Gül ve yardımcıları, yayık ayranının başına geçerek ayran karıştırdı. Şenlikte müzik de eksik olmadı. Ankaralı Yakup, oyun havalarıyla vatandaşları coşturdu. Daha sonra sahneye çıkan Cengiz Kurtoğlu da katılımcılara unutamayacakları bir konser verdi. "35 yıllık arkadaşım" dediği Başkan Mustafa Gül'ü sahneye davet eden Kurtoğlu, kendisinden bir şarkı istedi. Başkan Gül de 'ceza' şarkısını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Gül Antalya Ovacık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title