Haberler

Kemer Uluslararası Avrasya Spor, Eğitim ve Toplum Kongresi Başladı

Uluslararası Avrasya Spor, Eğitim ve Toplum Kongresi başladıULUSLARARASI Avrasya Spor, Eğitim ve Toplum Kongresi, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.

Uluslararası Avrasya Spor, Eğitim ve Toplum Kongresi başladı

ULUSLARARASI Avrasya Spor, Eğitim ve Toplum Kongresi, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.

Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Derneği tarafından Kemer'de düzenlenen kongreye, 7 ülkeden 83 bilim adamı ve akademisyen katıldı. Kongrede, G8 ülkelerinin dünya olimpiyatlarındaki sportif başarılarına etkileri, geçmişten bugüne geleneksel Türk sporları, sporcuların fizyolojik ve motorik özellikleri, beden eğitimi ve spor yüksekokulu öğrencilerinin liderlik özellikleri gibi konular tartışılacak.

Kongre Başkanı Mutlu Türkmen yaptığı açıklamada, 2010'da kurulan derneğe 50'ye yakın ülkeden üye kaydı yaptıklarını söyledi. Her sene iki kongre yaptıklarını vurgulayan Mutlu Türkmen, bunlardan birinin yurtdışında yapıldığını kaydetti.

Derneğin, Bartın Üniversitesi, Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içerisinde olduğunu dile getiren Türkmen, "Kongrede 112 bildiri sunulacak. Bu bildirilerin bazıları sözlü bazıları da poster şeklinde yapılacak. Kongrede yenilik olarak sanal sunum yapılacak. İtalya, Bulgaristan, Kazakistan, Kırgızistan ve diğer ülkelerden kongreye gelemeyen akademisyenler sanal ortamda sunum yapacak" dedi.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise Antalya'nın yaz aylarında deniz, kum ve güneş ile turizme, kış aylarında ise seminer, kongre ve spor organizasyonları ile turizme katkı sağladığını söyledi. Spor ve toplumun ayrılmaz bir bütün olarak düşündüklerini ifade eden Hacıcaferoğlu, "Biz bu tür spor kongrelerinin salonlarda kalmamasını, topluma yansıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Olimpiyatlardan sonra başarılı ve başarısız olan teşkilatlar incelenir. Bunların yöneticileri kim diye araştırılmasını istiyoruz. 2020 olimpiyatları hazırlıkları başladı. Ama 2012 ve 2016 olimpiyatlarında nasıl sonuçlar elde edildiği masaya yatırılmalıdır" diye konuştu.

Kongre, 16 Ekim Pazar günü sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Hacıcaferoğlu Antalya Avrasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title