Haberler

Kemer - Tek Nefeste 120 Metreye Dalacak

Tek nefeste 120 metreye dalacak Dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde yarın 120 metre derinliğe dalarak daha önce kendisine ait 81 metrelik dünya rekorunu geçmeyi deneyecek.

Tek nefeste 120 metreye dalacak

Dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde yarın 120 metre derinliğe dalarak daha önce kendisine ait 81 metrelik dünya rekorunu geçmeyi deneyecek. Kariyeri boyunca 40'ın üzerinde Türkiye, 11 dünya, 2 Avrupa rekoru kıran, dünya ve Avrupa şampiyonu serbest dalış rekortmeni Cenk Devrim Ulusoy, 81 metreyle kendisine ait serbest dalış dünya rekorunu geliştirmek için Kemer'de dalış yapacak. Rekor denemesini Kemer Marina'dan yaklaşık 4 mil açıkta gerçekleştirecek olan milli sporcu, 120 metre derinliğe önce asansörle inecek, ardından paletsiz olarak geri çıkacak.

81 METRE İLE REKOR ELİNDE

Rekor denemesi öncesi Doğan Haber Ajansı muhabirine açıklama yapan Cenk Devrim Ulusoy, rekor denemesine mart ayından bu yana hazırlandıklarını söyledi.

İyi bir kamp dönemi geçirdiklerini kaydeden Ulusoy, Artık rekor denememiz için saatler kaldı. Yarın sabah saat 07.30'da dalış başlayacak. Bu alanda dünya rekoru 81 metre ile bana ait. Bunu 82 metre yapsak dahi yine dünya rekorunu kırmış oluyoruz. Fakat biz her zaman zorları başaran bir ülke olduğumuz için, zorları başaran bu ülkede yaşayan bir sporcu olarak deklarasyonu 120 metre olarak yayınladık dedi.

ANTREMANDA 117 METREYE DALDI

Antrenmanlarda 117 metreye kadar çok rahatlıkla daldığını kaydeden Ulusoy, asıl denemede 120 metreye de rahatlıkla dalacağına inandığını söyledi. Kamp boyunca her gün 100 metrenin altına dalışlar yaptığını da aktaran Ulusoy, suyun altında 3 dakika 32 saniye kalacağını belirtti.

Ulusoy, çok ciddi bir derinliğe dalacağını ve rekor denemesinin dip kameraları tarafından görüntüleneceğini ifade ederek, Tek nefeste karanlığa dalacağım. 65 kişilik bir ekiple bu güne hazırlandık. Her şey yolunda giderse yeni bir rekora imza atacağız dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antalya ulusoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title