Haberler

Kemer Şehit Polis Adına Hatıra Ormanı

Şehit polis adına hatıra ormanıANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 15 Temmuz şehidi Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç adına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikilerek açılışı yapıldı.

Şehit polis adına hatıra ormanı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 15 Temmuz şehidi Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç adına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikilerek açılışı yapıldı.

Kemer'de Ormancılık Haftası dolayısıyla geçen yaz çıkan yangında zarar gören Göynük Mahallesi'ndeki 7 hektarlık alanın 2 hektarlık bölümünde hatıra ormanı oluşturuldu. '15 Temmuz Şehidi Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç Hatıra Ormanı'na yaklaşık 2 bin fidanın dikildiği törene Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydın, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Önder Göksel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can, Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, şehit Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç, babası Zeki Kılınç, kardeşi Onur Kılınç, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve ormancılar katıldı.

Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, 2008-2012 yılları arasında ağaçlandırma ve erozyon kontrolü seferberliği eylem planı uygulamaları sonucunda Trakya bölgesi büyüklüğünde bir alanda ormanlaştırma rehabilitasyon çalışmaları yapıldığını söyledi.

aymakam Mustafa Cihad Feslihan, geçen sene çıkan orman yangını bölgesine geldiklerinde 'alev topu' ve 'duman yığını' ile karşılaştıklarını belirterek, yangına müdahale eden ekiplerin mücadelesine teşekkür etti ve "O gün bizim ormanlarımız, ciğerlerimiz yanmıştı ama bugün onu telafi etmek için buradayız. Bu bölgeyi tekrar ağaçlandıracağız" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Antalya'nın yüzde 56'sının ormanla kaplı olduğunu vurgularken, orman varlığı ve kalitesini artırmak için bugüne kadar 80 bin hektar alanda ağaçlandırma, 71 bin hektar alanda rehabilitasyon, 12 bin hektar alanda toprak muhafaza ve erozyon kontrolü olmak üzere 163 bin hektar alanda çalışma yapıldığını kaydetti.

Şehit annesi Meltem Kılınç, "Oğlum şehit olmadan önce 'Bir bahçem olsun içinde çeşit çeşit meyve ağaçlarıyla donatayım yetiştirip büyüteyim. Benimle beraber büyüsün istiyordu' fakat nasip olmadı. Kendisi şehit olduktan sonra ülkemiz, milletimiz, devletimiz şehidine sahip çıktı ve bu güzel araziyi orman bölgesi haline getirmeye karar verildi ve şehidimin adı verildi. Bundan dolayı çok mutluyum" dedi.

Baba Zeki Kılınç "Ne mutlu ki o tarihte yanan ağaçların yerine tekrar ağaçlar dikilmek suretiyle telafi edebiliyoruz. Ama 15 Temmuz'da 249 vatan şehidi, kahramanın anası, babası, kardeşi, çocuklarının ciğerleri yanmaya devam ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hatıra ormanının açılışı için kurdele kesildi. Bu sırasında şehidin annesi Meltem Kılınç'ın duygulandığı görüldü. Katılımcılar ve öğrenciler daha sonra fidan dikti.

Geçen sene yanan alanın 2 hektarına fidan dikilirken, 5 hektarına ise tohum atıldığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cihad Feslihan Zeki Kılınç Antalya Politika Güncel Haberler

title