Haberler

Kemer Etabını da Cavendish Kazandı

Güncelleme:

Yarın KOŞULACAK FİNİKE-ELMALI ETABINDA TURKUAZ MAYOYU YİNE CAVENDİSH GİYECEK

STARTTAN ÖNCE YAĞAN SAĞNAK YAĞMUR PARKURU ZORLAŞTIRDI

50.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 2.etabı olan 175 kilometrelik Expo 2016 Alanya-Kemer etabını Omega Pharma-Quick Step takımından Mark Cavendish kazandı. İkinciliği Neri Sottoli Takımından Francesco Chıccı, üçüncülüğü Lampre Nerida takımından Nıccolo Bonıfazıo kazandı. Omega Pharma-Quick Step'in bisikletçisi Mark Cavendish'in Turkuaz mayoyu giymesinden sonra start verildi. Ancak start öncesi yağan şiddetli sağnak yağmur parkuru kaygan bir hale getirdi. Alanya'nın çıkışından 25 kilometre sonrasına kadar yağmur etkisini sürdürdü. Hatta bir ara, start yerinin değiştirilmesini bile planlandı.

İLK KAÇIŞ GRUBUNDA AHMET ÖRKEN VARDI

Saat 10.50'de verilen ve Tur'un en uzun mesafelerinden biri olan Alanya-Kemer etabının ilk kilometrelerini 153 bisikletçi toplu halde geçti. İlk kaçış grubu beş kişiden oluştu. Aralarında Konya Torku Şekerspor'un bisikletçisi olan Ahmet Örken'in de bulunduğu grupta, Bardiani CSF takımından Boem Nicola, CCC Polsat Polkowice Takımından Charucki Pawel, Novio Nordisk TNN takımından Verschoor Martin ve Neri Sottoli takımından Pozzo Mattia ana grupla aradaki farkı kısa zamanda dört dakikaya kadar çıkardı.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ

60 kilometrede gerçekleştirilecek Türkiye Güzellikleri Primi öncesi konum değişmedi. Öndeki beş bisikletçi aradaki zaman farkını koruyarak prim kapısına doğru pedal bastı. Bu arada yağmurda şiddetini kaybetti. Hava bulutlu, rüzgarsız, ancak kapalıydı. Manavgat Belediyesi ise tura katılan bisikletçilere görülmesi gereken bir destek verdi. Yola çıkanlar önlerinden geçen bisikletçilere sevgi gösterilerinde bulunurken, bu görkemli an yabancı ve yerli medyanın ilgisine neden oldu. Türkiye Güzellikleri prim çizgisine yaklaşıldığı anda atak yapan Neri Sottoli takımından Pozzo Mattia çizgiyi birinci geçti..İkinciliği Novo Nordisk'ten Verschoor Martin, üçüncülüğü de Konya Torku Şekerspor'dan Ahmet Örken elde etti.

İLK SPRİNT PRİMİ

Türkiye Güzelliklerinden sonra gözler, hemen ardından gerçekleşecek ilk sprint primine çevrildi. Çekişme yine öndeki beşli'nin arasında geçti. Çizgiyi ilk olarak Neri Sottoli Takımından Pozzo Mattia geçti, onu Konya Torku Şekerspor bisikletçisi Ahmet Örken izledi, üçüncülüğü de Novo Nordisk takımından Verschoor Martin elde etti. ve ana grupla, beşli grup arasındaki farkda 1 dakika 35 saniyeye indi. Bu esnada 100'üncü kilometre geçilirken bisikletçilerin saatteki hızıda 47 kilometre olarak ölçüldü. ve turun yemek saati de (Raviteyman) başlamış oldu. Bisikletçiler kendilerine özel olarak hazırlanan sıvı yiyeyecekler ile meyvelerini yavaş yavaş atıştırmaya başladılar. Bardiani CSF sporcusu Boem Nicola ise bu esnada bir şansızlık yaşadı, fark ana grupla kapanmaya başlarken lastik patlattı. Aracı yetişti ama epey bir zamanda kaybetmesine rağmen grubuna yetişmeyi başardı. ve öndeki beşli yeniden farkı 2 dakikaya çıkardı..119 kilometre geçilip, Antalya havalimanını solda bırakan ana grup rüzgarsız parkurda tempoyu yükseltince farkı kısa bir süre eritip 40 saniyeye indirdiler. Şimdi ikinci sprint primine doğru ana grup toplu bir biçimde pedal basmaya başladı. Gözler elbette sprintiçlerdeydi, Cavendish, Pettachi, Rensow, Griepel, Guardiani gibi yıldızlar grubun içinde kendilerini fazla yormadan tempo yapıp finiş için diri kalmaya çalıştılar. 121'inci kilometrede öndeki beşliden kopan CCC Polsat Palkowıce'den Charucki Pawel ana gruba yakalandı. Böylece starttan bu yana beşli biçimde pedal basan grup dörde indi farkda yeniden 1 dakika 55 saniyeye çıktı. Görüldüğü gibi ana grup, ön gruba ne kadar yaklaşmak istese de, mükemmel bir performans tutturan dörtlü, yakalanmamak için hem direndi,. Hem da farkı korumaya çalıştı.

İKİNCİ SPRİNT PRİMİ

Antalya kat edilirken ikinci sprint primi de gerçekleşti. Öndeki dörtlüden Neri Sottoli Takımından Pozzo Mattia birinciliği, Novo Nordisk takımından Verschoor Martin ikinciliği Bardiani CSF takımından Boem Nicola'da üçüncülüğü elde etti. Sprint çizgisi geçildikten sonra ana grup yine tempoyu artırdı. Bu kez ilk defa fark 25 saniyeye kadar indi. Elbette yine ana grupta Novo Nordisk, Bardiani, Konya Torku Şekerspor ve Neri Sottoli'nin bisikletçileri arkadaşlarının arayı açması için grubu tutma ve yavaşlatma taktiklerine tanık olurken farkı 35 saniyeye çıkarmayı başardılar. Finişe 20 kilometre kala dörtlü grup değişe değişe pedal basmaya başladılar. Fark bir iniyor, bir çıkıyordu. Ama dörtlü grubun inatla yakalanmamaya çalışmasıda taktire değerdi. Ancak beklenen oldu. Finişe 15 kilometre grup birleşti. Bu andan toplu bir finiş beklenmeye başlandı.


Finişe 10 kilometre kala son sprint puanı için büyük bir çekişme vardı. Bisikletçiler sprint çizgisine toplu halde gelirken tekerlek farkı ile Omega Pharma-Quick Step takımından Meersman Gianni birinciliği, Nerri Sottoli takımından Pozzo Mattia ikinciliği, yine Omega Pharma Quick Step takımından Mark Cavendish üçüncülüğü aldı. Şimdi gözler artık finişe çevrildi. ve yine nefes kesen bir finişe tanık olduk. Dünya'nın bir numaralı sprintçisi kabul edilen Omega Pharma-Quick step sporcusu Mark Cavendish saklana saklana geldiği Alanya-Kemer etabınıda kazanmayı bildi. Britanyalı 175 kilometrelik etebı 3 saat 50 dakika 18 saniye ile kat etti. Genel Ferdi Klasmanda iki etap sonunda Cavendish 7 saat 06 dakika ile birinci bulunuyor.

GÖZLER YARINKI TIRMANIŞ ETABINDA

Tur'un yarın 185 kilometrelik Finike-Elmalı etabı koşulacak. Turkuaz mayoyu yine Cavendish giyecek.

KEMER BELEDİYESİ ŞENLİKLERİ

Bu etaba özgü Kemer Belediyesi'nin yaptığı etkinlikler şu şekilde gerçekleşti

-Finiş alanına yöreye özgü "kıl çadırlar" kurulup yeme içme stantları açıldı.

-50.Yıl logolu magnetler halka dağıtıldı.

-Antalya-Muğla karayolu üzerinde Beldibinde bulunan ilk tünel çıkışı bayraklarla süslendi

ALANYA-KEMER EXPO 2016 ANTALYA ETABI-KEMER FİNİŞ ETKİNLİKLERİ

-AKSU Bölgesinde bisikletçilere 0 noktasında 150-200 kişilik grup iş makinaları ve baretlerle sevgi gösterilerinde bulundular. Müthiş görüntüler oluştu

-Dünya Botanik Sergisi alanına dev harflerle 2016 Antalya yazısı büyük ilgi gördü.

-Bina çatıları Expo 2016 yazı ve logolarıyla donatıldı.

-Tünel çıkışlarında peyzaj çalışmaları ile EXPO 2016 yazısı yazıldı.

-Ödül töreninde bisikletçilere EXPO 2016 çiçekten kolye takıldı.

-Finiş alanında kurulan sahnede Afrika dansı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mark Cavendish Türkiye Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title