Haberler

Kemer Esnaf Odasının Yeni Binası, Törenle Hizmete Girdi

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odasının yeni binası, açıldı.

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odasının yeni binası, açıldı.

Arslanbucak'taki binada düzenlenen törene Kemer Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Belediye Başkanı Mustafa Gül, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, Kemer Esnaf Odaları Başkanı Bolat Ünsal ile davetliler katıldı.

Cevheroğlu, esnaf teşkilatlarının toplumda çok önemli yeri bulunduğunu, toplumun dinamosu, yeri geldiğinde tutkalı olduğunu söyledi.

Esnafı yanına almayan hiçbir idarecinin başarı şansı bulunmadığın dile getiren Cevheroğlu, "Esnafın piri Edebali'nin de dediği gibi, eli Allah'a, kapısı 72 millete açık olacak. Kemer'de bunun örneklerini iyi şekilde gördüğümüz gibi yanlışla da karşılaşıyoruz" dedi.

Gül ise uzun bir uğraş sonunda esnafın yeni hizmet binasına kavuştuğunu anlatarak, insan sayısı olarak fazlalaştıklarını ama ekonomik anlamda geriye gittiklerini ifade etti.

Mayıs ayındaki belediye meclis toplantısında önemli kararlar alacaklarını bildiren Gül, şöyle konuştu:

"Bir komisyon kurup Kemer'de taklit malların satımının önüne geçeceğiz. Bu, hem haksız kazanç ve hem de insanların kandırılmasıdır. Kemer'de ticareti geriye götüren sebepleri ortadan kaldırmaya çalışacağız. Pazarcılıkla esnaflığı birbirine karıştırdık. Bunu birbirinden ayırt etmemiz lazım."

Sevimçok da meslek odalarının çok zor ayakta kaldığı kaydetti.

Ünsal ise esnafa 2010'da "yeni bir hizmet binası yapacağız" diye söz verdiklerini, 2013 yılı Haziran ayında proje çalışmalarına başladıklarını, 6 ay içinde de binayı bitirdiklerini söyledi.

Bugüne kadar 289 bin lira harcadıklarını bildiren Ünsal, "Tamamen odamızın kaynaklarıyla yapıldı. Liman Caddesi'ndeki daireyi 130 bin liraya sattık. Binamız Kemer esnafına hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından binanın açılışı gerçekleştirildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Bolat Ünsal Mustafa Gül Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title