Haberler

Kemer Bağcı Belgesiz Eğitmenden Pilates Dersi Almayın

Bağcı Belgesiz eğitmenden pilates dersi almayın TÜRKİYE Cimnastik Federasyonu Başkan vekili Emre Bağcı, antrenörlük belgesi olmayan kişilerin verdiği pilates eğitimlerinin sağlık açısından sıkıntıya neden olabileceğini söyledi.

Bağcı Belgesiz eğitmenden pilates dersi almayın

TÜRKİYE Cimnastik Federasyonu Başkan vekili Emre Bağcı, antrenörlük belgesi olmayan kişilerin verdiği pilates eğitimlerinin sağlık açısından sıkıntıya neden olabileceğini söyledi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından step, aerobik ve pilates eğitmenlerine yönelik düzenlenen seminer Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Limak Limra Otel'de başladı. Çeşitli branşlardan 350 eğitmenin katıldığı seminerde Türkiye'nin yanı sıra ABD, Kanada ve İtalya'dan gelen uzmanlar eğitim verecek.

'TREND HAREKETLERİ AKTARIYORUZ'

Seminerle ilgili konuşan Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan vekili Emre Bağcı, "Eğitmenlerimizin gelişimlerini sağlamak adına düzenli olarak seminerler düzenlemeye çalışıyoruz. Bunların bir çoğu ulusal ve uluslararası katılımlarla gerçekleştiriliyor. Burada eğitmenlerimizin yurtdışı trendleri takip edebilmeleri adına yurtdışından eğitmenler de getirerek, yeni trend hareketleri aktarıyoruz" dedi.

'AEROBİK ULUSLARARASI BRANŞ OLDU'

Federasyon olarak uluslararası organizasyonlarla olimpik müsabakaların yapılmasının dışında insanların sağlıklı yaşam için yaptığı egzersizlerle ilgili eğitim verdiklerini kaydeden Bağcı, "Aerobik bunlardan bir tanesi. Aerobik 1980'li yılların başında insanların kilo vermek, sportif aktiviteleri yerine getirmek amacıyla yapmış olduğu bir uygulamayken bugün uluslararası müsabakaları olan bir branş haline geldi" diye konuştu.

'PİLATES ANTRENÖRLÜK BELGESİ ALINMALI'

Son dönemde de özellikle platesin trend haline geldiğini vurgulayan Bağcı, şöyle dedi: "Ticari anlamda farklı kaygıları olan ve birkaç tane derneğin bir araya gelerek oluşturmuş oldukları farklı yapılar, Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun şu anda yapmış olduğu hizmeti, kendi hizmetleri altında yapabilecekler gibi çeşitli çalışmalar yapmakta ve bununla ilgili insanlara yanlış yönlendirmeler yapmakta. Şu anda biz insanlara şunu çok net bir şekilde anlatıyoruz; bir plates salonuna girilecekse ya da bir plates eğitmeninden eğitim alınacaksa bunlar mutlaka Türkiye Cimnastik Federasyonu'ndan 'Pilates Antrenörlük Belgesi' almış olan kişiler olmak zorunda. Çünkü ehliyetsiz kişiler tarafından verilecek eğitimler kişilerin sağlığı açısından sıkıntılar yaratabilir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

gncpilates:

gncpilates aletli ve mat pilates stüdyosu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title