Haberler

Kemalpaşa Yatırım Odaklı Büyüyecek

Kemalpaşa'nın gelecek vizyonunu şekillendirecek olan stratejik plan çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, belediyenin mevcut bütçesinin yaklaşık beş katı oranında bir yatırım perspektifi ortaya koyduklarını söyledi.

Kemalpaşa'nın gelecek vizyonunu şekillendirecek olan stratejik plan çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, belediyenin mevcut bütçesinin yaklaşık beş katı oranında bir yatırım perspektifi ortaya koyduklarını söyledi. Başkan Uğurlu, kalkınmaya dayalı yatırım perspektifi ile ilçenin gelişme potansiyeli artıracaklarını söyledi.

Kemalpaşa'nın yeni stratejik planını ilçenin mevcut potansiyelini ve şartlarını dikkate alarak hazırladıklarını vurgulayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, bu noktada halkın da fikrini aldıklarını kaydetti. Planın hazırlık aşamasında önemli olan konunun, geniş katılımı sağlamak olduğunu belirten Başkan Uğurlu, "Biz, bütün çalışma ve planlarımızı halkımızdan aldığımız bildirimleri dikkate alarak hazırlıyoruz. Bu noktada öncelikli hedefimiz kentin ihtiyacı olan ve kente yeni bir kimlik kazandıracak çalışmalara hız vermek. Bu noktada belediye bünyemizdeki ilgili bütün arkadaşlarımız yoğun mesai harcayarak plan üzerinde çalışıyorlar" diye konuştu. Uygulanması mümkün olmayan hayali bir planı ortaya koymanın gerçekçi bir yaklaşım olmadığına işaret eden Başkan Uğurlu, "Bir ilçede veya yerel yönetimde, sadece elde bulunsun diye stratejik plan yapılmaz. Bizim böyle bir amacımız da niyetimiz de yok zaten. Bizim temel yaklaşımımız, 5 yılın sonunda ortaya koyduğumuz hedeflerin yüzde 99'una ulaşmak. 100 tane proje ortaya koyup 5 yılın sonunda bunlardan 20 tanesini yapmaktansa; 20 tanesini ortaya koyup hepsini gerçekleştirmenin daha mantıklı olacağını düşünüyoruz. Şu an için belediyemizin mevcut bütçesinin yaklaşık 5 katı oranında bir yatırım perspektifi hedefliyoruz. Bu bağlamda ilçenin kimliğini yeniden tanımlayarak, Kemalpaşa'ya marka değeri katacak projelere odaklanacağız" dedi.

MALİ DİSİPLİNDE TAVİZ YOK

Bütün bu projeleri hazırlarken işin doğası gereği ayakları yere basan ve kabul edilebilir bir mali yapı ortaya koyacaklarını aktaran Başkan Uğurlu, "Bizim mali disipline yaklaşımımız son derece açık ve net. Önceliğimiz, mevcut kamu kaynaklarını etkin şekilde kullanabilmek. Fakat şu da bir gerçek ki, yerel yönetimler mevcut bütçelerine bakarak proje hazırlamaya kalkarlarsa bu onlara yetersiz gelebilir. Dolayısıyla alternatif kaynaklar oluşturmak zorundayız" ifadelerini kullandı. Yatırım planlamalarında yer alan hesapları, bu duruma göre hazırladıklarını açıklayan Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütçenin dışında harici kaynakları da değerlendirmeye çalışacağız. Bunu yaparken de mevcut giderlerimizi asgari düzeyde tutarken, belediye gelirlerini de artıracağız. Böylece çok geniş bir yatırım perspektifimiz olacak ve ilçemiz kazanacak." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arif Uğurlu Kemalpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title