Haberler

Kemalpaşa'da Kiraz Üreticisinin Yüzü Gülüyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Kiraz hasadından görüntüler-Kirazların tüccara satılması ve paketlenme işlemlerinden görüntüler-Üretici Mustafa Özyurt ve tüccar Mümtaz Akalın'la röp. Kemalpaşa'da kiraz üreticisinin yüzü gülüyor- Türkiye'de kiraz üretiminin önemli bölümünü karşılayan Kemalpaşa'da son yılların en verimli sezonu yaşanıyor- Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Oray: - "Bu yıl rekolte geçen seneye göre 3 kattan fazla arttı, rekolte beklentisi 85 bin ton"- Üretici Özyurt: - "Son 15 yılın en verimli sezonunu yaşıyoruz" AHMET BAYRAM - Türkiye'nin kiraz üretiminin önemli bölümünü karşılayan İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde son yılların en verimli sezonu yaşanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Kiraz hasadından görüntüler-Kirazların tüccara satılması ve paketlenme işlemlerinden görüntüler-Üretici Mustafa Özyurt ve tüccar Mümtaz Akalın'la röp. Kemalpaşa'da kiraz üreticisinin yüzü gülüyor- Türkiye'de kiraz üretiminin önemli bölümünü karşılayan Kemalpaşa'da son yılların en verimli sezonu yaşanıyor- Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Oray: - "Bu yıl rekolte geçen seneye göre 3 kattan fazla arttı, rekolte beklentisi 85 bin ton"- Üretici Özyurt: - "Son 15 yılın en verimli sezonunu yaşıyoruz" AHMET BAYRAM - Türkiye'nin kiraz üretiminin önemli bölümünü karşılayan İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde son yılların en verimli sezonu yaşanıyor.Bu yıl 85 bin tonluk rekolte beklenen ilçede kiraz hasadı devam ediyor. Özellikle ihracata yönelik yetiştirilen, raf ömrü uzun, yüksek getirisi olan "Ziraat 900", "Salihli" gibi türlerle anılan kirazın rekoltesindeki verim, üreticiyi ve ihracatçıyı memnun ediyor. Üretici Mustafa Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar Kemalpaşa'da kiraz yetiştirdiğini ve son 15 yılın en verimli sezonunu yaşadıklarını söyledi. Özellikle yüksek getirili "Ziraat 900" cinsi kirazın rekoltesindeki verimin kendilerini çok memnun ettiğini anlatan Özyurt, "Kışın soğuk geçmesi ağaçların verimini arttırdı. Şu an hiçbir şikayetimiz yok, fiyatlar da güzel gidiyor. Kilogramı 20 lira ile başladı, şu an 7-10 lira arasında değişiyor. Allah bin bereket versin, bundan daha güzeli olmaz" dedi. Özyurt, üreticiden kilogramı 7-10 lira arasında alınan "Ziraat 900" cinsi kirazın tüketiciye yansıyan tezgah fiyatının 20 lira civarında olduğunu belirterek, "Bu yüzden bunu her vatandaş yiyemez. Şu an bu kirazın en verimli dönemi. Önceki yıllarda dolu afeti ve rekolte düşüklüğü yaşanmıştı" diye konuştu. - "Rekolte 3 kat arttı"Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray da ilçede 85 bin dekar arazide kiraz üretildiğini, dikili 3 milyon 300 bin kiraz ağacından 2 milyon 100 bininin meyve verdiğini söyledi.Geçen yıl dolu yağışı nedeniyle büyük zararları olduğunu kaydeden Oray, "Geçen yıl 25 bin ton civarında rekolte gerçekleşti. Bu yıl rekolte geçen seneye göre 3 kattan fazla arttı, rekolte beklentisi 85 bin ton. Bunun yüzde 70'i ihracata gidiyor" ifadelerini kullandı.- "Alan satan herkes memnun"Kemalpaşa'da üreticiden kiraz alıp Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli merkezlerine pazarlayan Mümtaz Akalın ise Ziraat 900 cinsi kirazın uzun raf ömrüyle daha çok ihracatta değerlendirildiğini, Rusya'ya ve Avrupa Birliği ülkelerine satıldığını dile getirdi. Akalın, Ziraat 900 kirazını kalitesine göre 7 liradan başlayan fiyatlarla aldıklarını anlatarak, "Bu sene mahsul çok bol ve güzel. Şu an için alan satan herkes memnun. Allah'a çok şükür herhangi bir afet de olmadı. Biliyorsunuz geçen sene büyük bir dolu afeti oldu. Bu sene kazasız belasız gidiyor" şeklinde konuştu.Akalın, ihracatla ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Özyurt Kemalpaşa Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title