Haberler

Kemal Yıldır Kimdir ? Yıldır elektrik kesintisi sonrası istifa etti

Güncelleme:

Kemal Yıldır Kimdir ? Yıldır Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi sonrası istifa etti. İstifasıyla bir anda Türkiye gündemine gelen Kemal Yıldır'ın biyografisi ve olayla ilgili gelişemeler.

Enerji Bakanı Taner Yıldız , elektrik kesintisinin nedeniyle ilgiliGenel Müdürü'nün istifa ettiğini açıkladı.

KESİNTİ İSTİFA GETİRDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı , genelinde yaşanan büyük elektrik kesintisiyle ilgili açıklama yapıyor. Yıldız kesintinin nerede gerçekleştiğini tesbit ettiklerini söyledi.

Yıldız şöyle konuştu:

-İncelemelerimizin ardından bir neticeye ulaştık.

-Pek çok olumsuzluğun bir araya gelmesi kuşkularımızı arttırmıştı.

-Toplam 7 hattın üzerinde şu veya bu gerekçe ile devre dışı kalıyor.

-Dolayısı ile doğu ile batının bağlantısı kopuyor.

-Bu işlem 12 saniye içerisinde domino etkisi şeklinde gerçekleşiyor.

-Kesinti hatlarımızda yaşanan bir arıza üzerine başlıyor.

-Mikrosaniyeler içinde 5 tane iletim hattının devre dışı kaldığını görüyoruz.

-Doğudan batıya gelen hatların yükü yoğunlaştı.

-Sistem kendisini korumak isterken bunlar yaşandı.

KESİNTİ BİR HATTAKİ ARIZA İLE BAŞLADI

-Kesinti bir hattaki arıza ile başlıyor.

-Bununla ilgili geriye dönük inceleme yapılması gerekiyor bunu yapıyoruz

-Bir işletme hatası olduğunu düşünüyoruz.

-Soruşturma devam ediyor.

-Dışarıdan müdahale ve sistemin kendi içerisindeki koruma metodları ile ilgili bir inceleme daha başlattık.

-Gerek işletim hatası gerekse aşırı risk alınıp alınmadığın araştırıyor.

KESİNTİ İSTİFA GETİRDİ

-TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır İstifa etti.

-Bazı görevliler de açığa alındı.

-Seçim için bütün aradaşların izinleri kaldırıldı.

Bir teknik arıza ile karşı karşıya kalındı.

-Sonuçta birçok olumsuzlukların, mesela bunların içinde yeni bir santralin devreye alınması için iletim hattını boşa çıkarılması var.

-Bir hattın devreye alınması için yanındaki iletim hattındaki elektrik bilerek kesiliyor.

-Bütün bunların herbirinin biraraya gelmesi çok az, ama bu ihtimaller biraraya geldi.

KEMAL YILDIR KİMDİR ?

1958 yılında Akşehir'de (Konya) doğdu. 1981 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1977 yılında özel sektörde çalıştı. 1981 yılından itibaren de sırasıyla, TEK, TEAŞ ve TEİAŞ'ta İletim Hatları Proje Daire Başkanlığında Mühendis, Orta Anadolu Şebeke İşletme Grup Müdürlüğü Ankara Röle Ölçü Aletleri Müdürlüğünde Mühendis, Başmühendis, Müdür olarak görev yaptı. Tesis ve İşletme Grup Müdürlüklerinin 04.08.2003 tarihinde aynı çatı altında birleştirilmesi sonucu kurulan 8. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğüne–ANKARA Grup Müdürü olarak atanmıştır.

22.01.2007 tarihinde Türkiye Elektrik İletim A.Ş.' ye Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak ataması yapılmıştır. 19.10.2009 tarihinde vekâleten getirildiği Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına, 23.08.2010 tarihinde asaleten atanmıştır. Kemal Yıldırım Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi sonrası istifa etti.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Kemal Yıldır Taner Yıldız Türkiye Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (1)

Kulak Kuscu:

admma bir zamanlar bünyesine yükseliş özel üniversitesini almıştı. o dönem okula gitmeden mezun olan bu özel okul mensupları, piyasaya 5000 mühendis salmıştı. Rahmetli Özal bu işi halletmek istedi. Fakat rakam çok büyük olduğu için olayı kapattılar. Bilenler bilir. Bu mühendislerin çoğu şimdi ya emekli ya da üst düzey görevli.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title