Haberler

Kemah Turnuvası Başladı

Güncelleme:

Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin organize ettiği ve bu yıl 38. düzenlenen Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası başladı.

Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin organize ettiği ve bu yıl 38. düzenlenen Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası başladı.

Üsküdar Belediyesi Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen şölen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve geçmişten bugüne Kemah Turnuvasının anlatıldığı slayt gösterisiyle başladı.

Şölenin açılış konuşmasını yapan Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Oral, 1978 yılında başlayan turnuvanın bu yıl 38'incisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, turnuvayı başlatan ve bugünlere taşıyanları saygıyla andıklarını ifade etti ve turnuvaya maddi, manevi destek verenlere teşekkür etti.

Turnuvanın, Kemahlıların birlik ve beraberliğinin en önemli göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Oral, "Turnuvanın asıl hedefi gençlerin birbirlerini tanıması ve kaynaşmasına katkıda bulunmaktır. Varlığımızın teminatı olan gençlerimize verdiğimiz önem onların geleceğe daha umutla bakmalarına katkı sağlamaktır. Gençlerimizden arzumuz, sporda başarı kadar centilmenlikte önemlidir. Gençlerimzin dostluk ve centilmenliği ön planda tutacağına olan güvenim tamdır" dedi.

Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası Başkanı Aziz Kondur da yaptığı konuşmasında, 38 yıldır devam eden turnuvanın sorunlarının ortadan kalkması için bir spor tesisine ihtiyaçları olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul'da yapılacak bir spor tesisi turnuvanın hedefini daha da yükseltecek ve profesyonel futbolcular yetişmesine katkıda bulunacaktır. Bu konuda tüm yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.

Turnuvada top koşturacak futbolculara tavsiyelerde de bulanan Başkan Aziz Kondur, "Derdimiz maç kazanmak değil, dost edinmek, sevgi paylaşmak ve gönülleri kazanmaktır. Bunu yaparsak turnuvamız, adı olan dostluk turnuvası amacına ulaşmış olur" şeklinde konuştu.

Programda yapılan konuşmaların ardından turnuvaya katılan takımlarla ilgili bilgiler verilerek tanıtımları yapıldı.

Açılış Şölenine katılan Kemahlılar, Türk Halk Müziği Sanatçıları Arif Kurt, Aynur Güneş, Sinan ve Saniye ile Özden Irmak'ın söylediği türkülerle doyasıya eğlenirken, davul-zurna eşliğinde bol bol halaylar çektiler.

38. Geleneksel Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası Açılış Şölenine; Kemah Kaymakamı Hayrettin Çiçek, DHMİ eski Genel Müdürü Orhan Birdal, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ömer Faruk Terzi, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kağıthane Belediye Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cevdet Bayram, EKEV Başkanı Sadık Ağca, ERSİAD Başkan Yardımcısı Sinan Beyazıt, İliç Dernekler Federasyonu Başkanı Cahit Tatar, Kemahspor Başkanı Hüseyin Çakmaktaş, Köy Dernek ve Kulüp Başkanları ile Kemahlılar katıldı.

18 takımın 2 grupta mücadele edeceği 38. Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası'nın grup maçları İstanbul Selimiye Sahasında, yarı final ve final müsabakaları ise Kemah'ta oynanacak. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Üsküdar Belediyesi Mehmet Oral Şölen Kemah Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title