Haberler

    Keloğlan Taş Makas

    Cadı, Vezir'le birlikte nefret iksiri hazırlayıp Keloğlan'ın köyünün suyuna karıştırır. İksiri içen herkes birbiriyle kavga edince onları savunmasız bırakacaktır.

    Cadı, Vezir'le birlikte nefret iksiri hazırlayıp Keloğlan'ın köyünün suyuna karıştırır. İksiri içen herkes birbiriyle kavga edince onları savunmasız bırakacaktır. Keloğlan herkesteki bu garipliğin nedenini Bilgecan Dede'den öğrenir. Nefret iksirinin etkilerinden kurtulmak için sevgi iksiri yapmak zorundalardır ve sevgi iksiri için gerekli olan oğul otu, sadece taş makasla kesildiğinde fayda göstermektedir. Taş makas ise Yedi Başlı Yılan'ın mağarasındadır. Keloğlan Balkız ve Karakaçan'la yola çıkar. Yedi Başlı Yılan'ı bulduklarında, yılan Balkız ve Karakaçan'ı esir alır ve Keloğlan'a Devana'nın kendisinden çaldığı kolyeyi geri getirmesi karşılığında onları serbest bırakacağını söyler. Keloğlan devden kolyeyi çalarken kendisinden taş makası çalma planları yaparken deve yakalanan Huysuz ve Uzun'un kurtulmasına da yardım eder. Kolyeyi Yedi Başlı Yılan'a verir. Yılan da, Keloğlan sözünün eri olduğu için onları serbest bırakır, taş makası da verir. Bilgecan Dede iksiri yapınca herkes eski haline döner.

    Kaynak: DailyMotion.com / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title