Haberler

Kelkit Vadisi Organik Hayvancılık Gelişim Stratejileri Çalıştayı

Kelkit Vadisi Organik Hayvancılık Gelişim Stratejileri Çalıştayı yapıldı.

Kelkit Vadisi Organik Hayvancılık Gelişim Stratejileri Çalıştayı yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda yapılan çalıştaya, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Vildan Karaarslan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüsamettin Meral, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Vecihi Aksakal, Hollanda Wageningen Üniversitesi Organik Tarım Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gidi Smolders, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürsel Dellal, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Vahit Ketboğa, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcısı Vatandaş,  yaptığı konuşmada, uzmanlık alanının insan olduğunu belirterek, "Şunun farkındayız ki herşeyi kara odaklamış insan zihniyeti sadece kendisini bozmakla kalmıyor, içinde yaşadığı dünyayı da bozuyor. Artık biz bir ürünü bile organik olup olmadığına göre tanımlıyoruz. Kısa vadede çok kar elde etmek için yapılan çalışmalar insanlığı açlık sınırına kadar getirdi. Bu, altın yumurtlayan tavuğu kesmektir. Kısa vadede kar elde edildiği düşünülüyor ama uzun vadede dünyayı yaşanmaz hale getiriyoruz. Başta kendi fizyolojimiz olmak üzere her şeyin doğallığını bozuyoruz" dedi.

Çalıştayda, Wageningen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gidi Smolders, "Kuvvetli ve Dirençli Hayvanlarla Antibiyotiksiz Organik Tarım ve AB'de Kayıt Tutma", Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Vildan Karaarslan ise organik tarımda kontrol ve sertifikasyonun nasıl yapıldığı, organik tarım desteklerinin alım süreci ve başvurular aşamasında yapılan çalışmalar ile Türkiye'de organik tarım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

DOKA Birim Başkanı Vahit Ketboğa ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Meral'in de sunum yaptığı çalıştayın ilk gününde, Kelkit Organik Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezine gezi düzenlendi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Ünal Aydın Doğan Kelkit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title