Haberler

Kelkit'te Sandık Kurulu Görevlilerine Eğitim Verildi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği ülke genelinde yapılacak olan genel ve ara seçimlerde sandık kurullarında görev alacak kişilere yönelik eğitim verildi.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği ülke genelinde yapılacak olan genel ve ara seçimlerde sandık kurullarında görev alacak kişilere yönelik eğitim verildi.

Kelkit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı işbirliğinde Kelkit Halk Eğitimi Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen 8 saatlik eğitime 121 kişi katıldı.

Eğitimlerin İlçe Seçim Kurulu Müdürü Serpil Cirit tarafından verildiğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehrali Can, talep olması halinde kursların yine düzenleneceğini söyledi.

Eğitimin seçim mevzuatına uygun bir şekilde verildiğinin altını çizen Can, şunları söyledi: "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın işbirliğiyle ülke genelinde yapılacak tüm genel ve ara seçimlerde, sandık kurullarında görevlendirilecek kişilere seçimlerin genel mantığı ile yapacakları görevlere ilişkin eğitim verilmesi amaçlanmaktadır. Kursa katılan kursiyerlerimiz, seçim mevzuatına uygun yapacakları görevlere ilişkin eğitim alacaklar. Eğitimlerimiz, adalet alanı öğretim programları, gelişmelere bağlı olarak esnek ve sürekli güncellenmeye uygun bir yapıda tasarlanmıştır." dedi.

"OKUMA YAZMA BİLMEK VEYA İLKOKUL MEZUNU OLMAK GEREKİYOR"

Eğitimlere katılacak olan kursiyerlerden istenilen bazı kriterlerin olduğunu hatırlatan Can, "Bu eğitimler, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı eğitim kurumlarında eğitim verilmektedir. Kursa başvuracak kursiyerlerin okuma yazma bilmesi veya ilkokul mezunu olması ve 18 yaşından gün almış olası gerekiyor. Görevin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak kaydıyla başvurularını yapabileceklerdir. Görevin gerektirdiği yeterlikleri kazanan kursiyerlerimiz, eğitimin sonunda sertifika alacaklardır." ifadelerini kullandı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adalet Bakanlığı Gümüşhane Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title