Haberler

Kelkit'te Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği

Kelkit Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün teşvik ve desteğiyle Köycük köyünde bin 900 metrekare kapalı alanda örtü altı sebze yetiştiriciliği yapan Şevket Albayrak, domates, salatalık, biber, marul, maydanoz üreterek halk pazarında satışa sunuyor.

Kelkit Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün teşvik ve desteğiyle Köycük köyünde bin 900 metrekare kapalı alanda örtü altı sebze yetiştiriciliği yapan Şevket Albayrak, domates, salatalık, biber, marul, maydanoz üreterek halk pazarında satışa sunuyor.

Albayrak, yaptığı açıklamada, bu kadar başarılı bir üretim gerçekleştirebileceğini tahmin etmediğini, şu an verdiği karardan dolayı çok memnun olduğunu belirterek, pazarlamada sıkıntısı olmadığını, onar gün aralıklarla fide dikimi yaparak pazar ihtiyacını sürekli karşılayacağını söyledi.

Kısa bir üretim periyoduna sahip marulun yüksek kazanç getirdiğini, yine sonbahar döneminde yeşil soğanı da üretim desenine ekleyeceğini ifade eden Albayrak, "Diğer üreticiler de bu konuya eğilerek Kelkit'te sebze üretiminin arttırılması hedeflenmeli" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin Meral ise Albayrak gibi bu konuda cesaretli olacak ve disiplinli çalışma anlayışına sahip üreticilere ihtiyaç olduğunu kaydederek, "Umarım Şevket Albayrak diğer üreticilere önder olur ve Kelkit'te hedeflediğimiz üretimi gerçekleştirebiliriz. Kelkit'in toprağı, havası ve üreticinin sevgisi ile yetiştireceği sebzeler damak tadımıza yakışacaktır" diye konuştu. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title