Haberler

Kelebekler Vadisi'nde Base Jumping Yaptılar

Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi'nde base jumping (binalar, kuleler, köprüler üzerinden paraşütle atlama) etkinliği düzenlendi.

Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi'nde base jumping (binalar, kuleler, köprüler üzerinden paraşütle atlama) etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Almanya, ABD, İngiltere, İtalya ve Fransa'dan 15 sporcu katıldı. Vadinin kuzeybatı yamacındaki kayalıkların üzerine kurulan Fethibey Atlayış Noktası'ndan atlayan sporcular, Kelebekler Vadisi'ne iniş yaptı. Sporcuların atlayışı, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Etkinlik sorumlusu Cengiz Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, atlayışların sorunsuz yapıldığını söyledi.

Havanın güzel olduğunu ve ilk kez 8 kişinin vadiye atlayış gerçekleştirdiğini ifade eden Koçak, "Vadi atlayınca muhteşem görünüyordu. Atlayan arkadaşlar da aynı tepkiyi verdi. Hava müsait olduğu sürece atlayış yapacağız." dedi.

- "Kelebekler Vadisi'ni görünce etkilendim"

Ölüdeniz'e ilk defa gelen Amerikalı Amanda Vicharelli (36), 15 yıldır dünyanın birçok yerinde bin 500 atlayış yaptığını anlattı. Güvenli bulduğu için daha çok binalardan atlayış gerçekleştirdiğini dile getiren Vicharelli, şöyle konuştu:

"Bu gibi kayalar ve uçurumlardan atlayışlarda biraz tedirgin oluyorum. Aslında rüzgar olduğunda normal şartlarda atlayış yapmam ama önümde atlayanlar olduğu için ve güvenli bulduğum için atladım. Buranın daha önce de ismini duymuştum fakat gelme şansım olmamıştı. Burada böyle bir etkinlik olduğunu duyunca düşünmeden geldim. Kelebekler Vadisi'ni görünce etkilendim ve çok sevdim."

Etkinliğin hava durumuna göre üç gün daha devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title