Haberler

Kelebek Değişime Hazır!

Güncelleme:

Doğtaş, 34.840.000 TL karşılığında Kelebek Mobilya'nın yüzde 67'sini satın alarak Türk mobilya pazarında ikinci sıraya yükseldi.

Doğtaş, sektörün en eski firması Kelebek Mobilya'yı satın alarak girişimci ve yenilikçi tavrını ortaya koydu.

Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan yaptığı açıklamada; "Sektörde 77'inci yılını kutlayan Kelebek Mobilya, Türkiye'nin en eski mobilya markası olarak pazarda örnek alınan bir markadır. Doğtaş Mobilya olarak son yıllarda Kelebek Mobilya'yı takip ediyorduk. Kelebek'i satın alarak Doğtaş ile birlikte hem büyütmek, hem de iki marka arasında sinerji yaratmak istedik" dedi.

Davut Doğan, 40 yıldır mobilya sektöründe hizmet veren Doğtaş'ın pazarı büyüten stratejileriyle mobilya sektörünün gelişmesine katkı sağladığını ve bu satınalma sonucu Kelebek'i eski ışıltısına kavuşturacaklarını, Kelebek'i çok daha geniş tüketici kitlesiyle buluşturmayı, "ulaşılabilir, kaliteli tasarım" sunan bir marka olarak konumlandırmayı, Türkiye'de ve dünyada girişimleri hızlandırarak ulusal ve uluslararası pazarlarda yüzde 100 büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

Kelebek marka adında değişikliğe gidilmeden, sadece logo ve yazı karakterinde yenilendiğini hissettirmek adına ufak dokunuşlar yapılacak ve Kelebek'in modern ve yenilikçi çizgisi korunacak. Yerli ve yabancı ünlü tasarımcılar tarafından tasarlanacak ürünler Kelebek Mobilya ve Kelebek Mutfak mağazalarında tüketiciyle buluşacak.

Düzce'de, 180 bin metrekare açık alana kurulu 40 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan Kelebek, yurtiçinde ve yurtdışında bayilikler vererek büyüyecek. Sektördeki trendleri analiz ederek uygun fiyatlı, kaliteli ürünler tasarlayacak olan marka, mobilya pazarına yeni bir nefes getirecek. Şu an yurtdışında 11 ülkede varlığını sürdüren Kelebek Mobilya, kısa süre içinde mobilya pazarının önemli oyuncularından biri haline gelecek.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Davut Doğan Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title