Haberler

Kekeme Memur Kitap Yazdı

Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) memur olarak çalışırken işe gitmediği ve üst üste aldığı olumsuz siciller nedeniyle işten atıldıktan sonra 2011'de engelli Kamu Persenoli Seçme Sınavı'na ( Kpss ) girip Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği'nde memur olan kekeme Hasan Başar, 'Siyasete format' adlı kitap yazdı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölümü mezunu 47 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Hasan Başar, 1999'da BEÜ'de engelliler kontenjanından memur olarak işe başladı. Özlük haklarıyla ilgili kuruma yazdığı dilekçeler nedeniyle 2004'de üst üste soruşturma geçiren Başar'ın üniversitedeki yeri değiştirildi. Ardından sağlık sorunlarını ileri sürerek rapor almadan 10 gün işe gitmeyen Başar, 13 Temuz 2006'da müstafi (istifa etmiş) sayılarak görevine son verildi. Başar, Danıştay 2'inci Dairesi'nin kararıyla üniversitede yeniden işe döndü. Ancak 16 gün sonra, 25 Ocak 2008'de, 2006'da aldığı olumsuz sicil gerekçe gösterilerek yeniden işine son verildi. 2011'de KPSS'ye giren Başar, yeterli puanı alarak İl Sağlık Müdürlüğü'nde yeniden memur olarak işe başladı. İl Sağlık Müdürlüğü'nde de çeşitli nedenlerle 4 kez yeri değiştirilen ve son olarak Kamu Hastaneleri Birliği'nde görevlendirilen Başar, memurluk hayatında yaşadığı, karşılaştığı sorunları, siyasal ve toplumsal düşüncelerini kitapta topladı. Akıcı konuşamadığı için yazmaya ağırlık veren Başar, 1 yıl önce yazdığı 'Siyasete, adalete ve eğitime format' adlı kitabın devamı olan 'Siyasete format' adlı kitabın tanıtım ve imza gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İşitme engelli eşinin sağlık sorunları nedeniyle kendi isteğiyle İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'ne tayini çıkan Hasan Başar, her çalıştığı kurumda haksızlıklarla ve yasaların verdiği haklar doğrultusunda yanlışların düzeltilmesi için mücadele verdiğini söyledi. Engelli olarak yaşadığı bir çok problemi özetlediği kitabının ana konusunun 1995 genel seçimlerinden bu yana siyaset üzerine yaptığı çalışmalar olduğunu anlatan Başar, şöyle konuştu:

"Kişi ve partilerin değil, sosyal, siyasal ve hukuk sistemlerinin tamamen değişmesini esas alan radikal kararlar alınması gerekiyor. Ben memuriyetim boyunca karşılaştığım sorunları ve kendimce ürettiğim çözüm önerilerini BİMER üzerinden dilekçeler ve mektuplar yoluyla ilgililere yazdım. Yıllar geçtikçe arşivimde biriken dokümanları kitap haline getirmeye karar verdim. 2005'de yapılan değişiklikle milletvekilliğine kamu personeli statüsü getirildi. Anayasa'nın eşitlik ilkesi gereğince kamu personeli olan kişiler nasıl sınavla memur olması gerekiyorsa devleti yöneten ve yönetimle ilgili kanunları çıkartan, belirleyen vekil ve üst düzey bürokratların da hukuken sınava tabi olmasında fayda görüyorum." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Hasan Başar Zonguldak KPSS Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title