Haberler

Keipa Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi Ordu'da Açıklaması

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısına katılmak üzere Ordu'ya gelen üye 12 ülkenin temsilcisi, kentin tarihi ve turistlik yerlerini gezdi.

KEİPA Türk Grubunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde üye ülkeler Türkiye, Ukrayna, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya Federasyonu, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Sırbistan, Romanya ve Arnavutluk temsilcileri ilk olarak tarihi Taşbaşı Kültür Merkezi, Menekşe Sokak ve Paşaoğlu Konağı'nı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın da katılımıyla Boztepe'de düzenlenen yemeğin ardından Fatsa ilçesine giden heyet, burada Yason Burnu ve Kabakdağ Mahallesini gezdi.

"Bu arkadaşlarımız birer turizm elçisidir"

KEİPA Türk Grubu Başkanı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantının Ordu'da yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Toplantının hem Karadeniz'in hem de  Ordu'nun tanıtımına katkı sağladığını ifade eden Şener, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız Ordu için, 'Ordu doğası, tepesi, insanı ve denizi güzel olan bir yer' diyor. Bu arkadaşlarımız birer turizm elçisidir. Gittiklerinde gördükleri iyi muameleyi ve doğal güzellikleri mutlaka anlatacaklardır. KEİPA Genel Sekreterimiz Asaf Hajıyev ve çeşitli ülkelerden gelen milletvekili arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah 8-11 Haziran'da Moldova'da olacağız ve onların misafirperverliklerini de göreceğiz. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

KEİPA Genel Sekreteri Asaf Hajıyev ise iki gün süreyle kendilerine ev sahipliği yapan herkese teşekkür etti.

Toplantının verimli geçmesinin yanında Ordu'yu ve Karadeniz'i de tanıma fırsatı yakaladıklarını dile getiren Hajıyev, "Bu komite Türk kültürünü dünyaya tanıtacak. Bizler her şey için çok teşekkür ederiz. Artık hepimizin arzusu Sayın Şener'i 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde tekrar milletvekili olarak görmek. Kendisine başarılar diliyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

İhsan Şener Karadeniz Moldova Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title