Haberler

Kehribar Taşı, Altın Gibi Gramla Satılıyor

Güncelleme:

Kütahya'da bir esnaf, guatr hastalığını tedavi ettiğini ileri sürdüğü kehribar taşı, gramla satıyor.

(Özel haber) Kütahya'da bir esnaf, guatr hastalığını tedavi ettiğini ileri sürdüğü kehribar taşı, gramla satıyor.

Piyasada çok sayıda sahte kehribar satıldığını dile getiren Doğal Taşevi sahibi Ali Kehribar, "Gerçek kehribar yoğunluklu olarak Kuzey Avrupa ülkelerinden ithal ediliyor. Türkiye'de gerçek kehribar satan işyerlerinin sayısı bir elin parmağını geçmez. Piyasada çok ucuz fiyata satılan kehribarlar sentetik ve yapay. Oysa gerçek kehribarın oluşması için 50 milyon önce yaşamış ve bugün nesli tükenmiş bir çamının recinesinin fosilidir. Kehribarın guatr hastalığına iyi gelmesi için bir deniz suyuna rastlamış olması gerekiyor. Gerçek kehribarın deniz suyunda yıkanmış olması gerekiyor. Gerçek kehribarı anlamak çok sabit. Kehribar ateşa yaklaştığında recine kokusu vermesi yani çam kokusu verme lazım. Kehribarın özelliği bu. Kehribar dünyada az bulunan değerli bir taş. Özellikle deniz suyunda yıkanmış kehribar dünyada çok az" dedi.

Ali Kehribar, işyerinde kehribar taşının gramını 7 TL'den sattığını dile getirdi. Ali Kehribar, guart hastalığı için 3 gram kehribar taşının 2 ay süreyle boğaza takılması halinde hastalığı tedavi ettiğini ifade etti.

Ali Kehribar, sattığı takının soy adı ile aynı olmasının tamamen tesadüfi olduğunu sözlerine ekledi.

Gülay Sarı isimli bayan ise, Ali Kehribar'dan satıl altığı ve 2 ay süreyle taktığı kehribar taşı sayesinde, henüz yeni başlatığı tesbit edilen guatr hastalığından kurtulduğunu kaydetti.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title