Haberler

Kedem'li Çocuklar, Çanakkale ve 15 Temmuz Destanlarını Sahneledi

Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümü nedeniyle Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi(KEDEM) tarafından düzenlenen programda öğrenciler hem Çanakkale’de hem de 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında verilen milli mücadelenin destanını sahneye taşıdılar.

Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi(KEDEM) tarafından düzenlenen programda öğrenciler hem Çanakkale'de hem de 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında verilen milli mücadelenin destanını sahneye taşıdılar.

Necip Fazıl Sahnesi'nde gerçekleştirilen "Çanakkale ve 15 Temmuz Milli İrade Şehitleri" programını çok sayıda öğrenci ve velinin yanı sıra Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da izledi. "Çanakkale Geçilmez" oratoryosu ile başlayan programda öğrenciler, Çanakkale'de yaşanmış kahramanlıkları türküler eşliğinde sahnelediler. Yine KEDEM'li öğrencilerin sergilediği tiyatro gösterileri izleyenleri duygulandırırken, Çanakkale'de ve 15 Temmuz'da halkın yazdığı milli irade destanını konu alan bir slayt gösterisi de yapıldı. Slayt gösterisinde 15 Temmuz şehitlerinin isimleri tek tek ekrana yansıtılırken, öğrenciler "Sizi unutmayacağız" diye bağırdılar. Ardından "Milli iradeye sahip çıkmak için hepimiz buradayız" diyerek sahneye gelen öğrenciler, Türk Bayrağı açarak İstiklal Marşı'nı söylediler.

Çanakkale ruhu 15 Temmuz'da tekrar canlandı

KEDEM'li öğrencileri sundukları başarılı gösteriden ötürü tebrik eden Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Gurur duydum ve çok duygulandım. Allah hepinizden razı olsun. Tüm öğrencilerimize ve emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Çocuklarımız Çanakkale'de 102 yıl önce yaşanan ruhu çok güzel canlandırdılar. O ruhun ölmediğini ve 15 Temmuz'da nasıl tekrar canlandığını bizlere çok güzel gösterdiler. Cenab-ı Allah birlik ve beraberlik içerisinde, vatan millet sevgisi olan nesiller yetişmeyi nasip etsin" dedi.

"Gençlik nereye gidiyor?" sorusunun sorulduğu bir dönemde gençlerin, babaları ve dedeleri ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimine karşı en ön saflarda mücadele ederek memlekete sahip çıktıklarını ve geleceğimizin emin ellerde olduğunu herkese gösterdiklerini belirten Başkan Ak, "Böyle bir nesil oldukça bu milletin sırtı yere gelmez. 'Osmanlı bitti' denildiği bir zamanda Çanakkale Zaferi iman gücünün neler başardığını gösteren bir yerdir. Oraya gittiğiniz zaman Halep'ten, Üsküp'ten, Bosna'dan, Kırım'dan, 81 vilayetin tamamından şehitlerimizin olduğunu görürsünüz. Bu ruh bizim mayamızda var. Var olan bu ruhu çocuklarımız sahnede bize bir kez daha gösterdiler" diye konuştu. Mustafa Ak daha sonra sahnedeki bütün çocukları tek tek öperek tebrik etti ve kitap hediye etti. Program toplu hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Mustafa Ak Keçiören Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title