Haberler

Kedem'le Bilimsel Eğitim Yaygınlaşıyor

Keçiören Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında öğrencilerin sadece eğitimine destek olmakla kalmayacak, bakış açılarını zenginleştirecek çalışmalara imza atacak.

Keçiören Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında öğrencilerin sadece eğitimine destek olmakla kalmayacak, bakış açılarını zenginleştirecek çalışmalara imza atacak.

KEDEM 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında zihinsel ve bilimsel gelişime katkı sağlayacak projelerle öğrencilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. KEDEM'in sürprizlerinden biri Robotik Sistemler Atölyesi. Yeni dönem öncesi 26 KEDEM eğitimcisi KEDEM Çaldıran Şubesinde 1- 5 Eylül arasında tam gün süren Robotik Sistemler Atölyesi Eğitimi aldı. KEDEM Robotik Sistemler Atölye öğretmenleri TÜBİTAK destekli Eğitimcilerin Eğitimi programına katılarak hem KEDEM'de hem de Keçiören sınırlarındaki devlet okullarında bu projeyi hayata geçirecek. Ayrıca eğitim kurumlarına rehberlik ve koordinatörlük hizmeti verecek.

Robotik Sistemler Atölye eğitimi ile çocuklara teknolojik bir ürün ortaya koyabilme ve dünyayla rekabet edebilme özgüveni ve heyecanının kazandırılması ve çocukların teknolojiyi tüketen değil teknoloji üretebilen, kurgulayabilen bir seviyeye gelmesi amaçlanıyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, öğrencilerin mekanik yapıların nasıl çalıştığını inceleyebilmesine olanak da sağlayan eğitimle ilgili, "Çocuklar bu atölye sayesinde deneyerek ve görerek motor, tesisat düzeneği, elektrikli aksamlar vs. ilgili temel beceri ve kavramları öğrenme imkanı yakalıyorlar. Ayrıca motor nedir, motor ve elektrikli düzenekler nasıl çalışır, sensörler ne işe yarar, bir robot üzerinde değişiklikler nasıl yapılır gibi birçok konuda bilgi sahibi oluyorlar" dedi.

Dünyada da olağanüstü bir hızda gelişme gösteren robotik bilimi eğitimi gelişmiş ülkelerde hızla yayılıyor. Bu eğitim süreci gençleri robotik alanında geliştirmenin yanında, bilim ve teknoloji alanına yönlendiriyor, bu alanlarda yapılacak çalışmalara zevk ve ilgiyle katılmaları yönünde motive ediyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çaldıran Keçiören Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title