Haberler

Keçmek'lerde Eğitim Dönemi Başladı

Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarında (KEÇMEK) 2015-2016 Eğitim ve Öğretim dönemi başladı.

Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarında (KEÇMEK) 2015-2016 Eğitim ve Öğretim dönemi başladı.

Keçiören Belediyesi'nin Keçiörenliler'in, kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici olmalarına yardımcı olmak, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla açtığı Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları büyük ilgi görüyor. 14 kurs merkezi, 2 atölye ile birlikte toplam 51 branşta 9 bin öğrenci ile eğitime başlayan KEÇMEK'te eğitim görenlerin bir bölümü daha sonra sosyal medya üzerinden evde ürettikleri ürünleri alıcıyla buluştururken bir bölümü de kendi mahallelerinde ve akrabaları arasında ürettikleri ürünleri satıp ev ekonomisine katkı sunuyor.

Bilişim Teknolojisi, Muhasebe ve Finansman, Müzik ve Gösteri Sanatları, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Giyim Üretim Teknolojileri, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, El Sanatları Teknolojileri, Türk İslam Sanatları, Sanat ve Tasarım, Seramik ve Cam Teknolojisi, Yabancı Diller, Kişisel Gelişim ve Eğitim, Fotoğraf ve Fotoğrafçılık Eğitimi, Okuma ve Yazma, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Spor, Ahşap Teknolojisi, Geri Dönüşüm, Büro Yönetimi ve Sekreterlik gibi ana dallarda eğitim imkanı sunan KEÇMEK'ler, uygulamalı eğitimler ve istihdam odaklı yaklaşımı ile Keçiörenliler'in gözdesi.

Ankara'da meslek edindirme kursları içerisinde Osmanlıca Kaligrafi, 3Ds Max, AutoCad, Çikolata Yapımı, Filografi, Fotoğrafçılık ve Nikah Şekeri Yapımı sadece Keçiören KEÇMEK'te var.

Yeni eğitim öğretim dönemine başlayan KEÇMEK'lerle ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi:

"Kadınların üretim ve iş gücü piyasasına katılmasını önemsediğimiz kadar gençlerin de teknik ve mesleki eğitim alarak, iş potansiyellerini artırmalarını ve çok yönlü, aranan elemanlar olmalarını arzu ediyoruz. KEÇMEK'te sadece ekonomi ve işe dair değil boş zamanlarını değerlendirerek, geleneksel sanatları yaşatma adına da eğitimler veriyoruz. Kurslara katılanların toplam sayısı 120 bini geçti, mutluyuz ve yeniliklerle bu rakamı büyütme hedefindeyiz. Yeni dönemde de tüm kursiyerlerimize ve eğitmenlerimize başarılar diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Keçiören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title