Haberler

Keçiörenli Bu Yıl Metroya Binecek

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören metrosu çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Trafik ve toplu ulaşımı rahatlatacak Keçiören metrosu yılın üçüncü çeyreğinde hizmete girecek" dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören metrosu çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Trafik ve toplu ulaşımı rahatlatacak Keçiören metrosu yılın üçüncü çeyreğinde hizmete girecek" dedi.

Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003'te temeli atılan Keçiören- Maltepe metrosunun bu yıl Temmuz-Eylül döneminde açılacağı müjdesini verdi.

Keçiören metrosunun Atatürk Kültür Merkezi'ne bağlanacağını ve toplam hat uzunluğunun 10 kilometre olacağını anlatan Ak, metronun açılmasıyla Keçiören'in trafik sorununa çözüm noktasında katkı sağlanacağını ifade etti.

Gümüşdere Ihlamur Vadisi yatırımcının gözbebeği oldu

Gümüşdere Ihlamur Vadisi çalışmalarında da sona geldiklerini kaydeden Ak, projenin toplam maliyetinin 24 milyon TL'yi bulduğunu aktardı.

"Gümüşdere Ihlamur Vadisi tamamlandığında insanların ailesiyle birlikte gezdiği bir mekan haline gelecek. Çünkü daha önce bu derenin etrafında yürürken insanlar dereden gelen kötü kokudan ve rahatsızlık duyuyordu. Dereye yaptığımız ıslah çalışmalarından sonra tertemiz ve berrak bir yürüyüş alanı meydana geldi " ifadelerini kullanan Ak, temelleri 2013 yılında atılan vadi projesinin, etrafındaki gayrimenkullerde de değer artışı sağladığını belirtti.Ak, yatırımcıların bu vadiye yoğun bir talep gösterdiğine işaret ederek, "Gümüşdere Ihlamur Vadisi sayesinde özel mülkler daha değerli hale geldi bu proje etrafına ekonomik anlamda canlılık getirdi" dedi.

Kentsel dönüşümler tamam

Yükseltepe kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki sosyal konutları bu yıl teslim etmek istediklerini belirten Ak, "Orada 450 sosyal konut var, toplamda 5 bin konutluk bir yer. Bunun bin 500 adedini belediye olarak biz yapıyoruz. Diğerleri özel müteahhitler tarafından gerçekleştiriliyor" dedi.

Ak'ın verdiği bilgiye göre Ovacık, Yükseltepe, Hacıkadın bölgesindeki kentsel dönüşüm ve Bağlum bölgelerindeki imar düzenlemeleri tamamlanıp, ilçenin şehirleşmesine öncülük edilecek. Yine Bağlum Mahallesi'nde 3 bin seyirci kapasiteli bir spor salonu projesi üzerinde çalışılıyor ve salonun 2017'de hizmete açılması planlanıyor. Toplamda bin milyon 200 bin metrekare genişliğindeki Kartaltepe Kent Ormanı'na yaklaşık 20 bin ağaç dikildi ve bu alan mesire alanı olarak dizayn ediliyor.

"Devletin sıcak eli vatandaşa Keçiören'de değecek"

Halkın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların devam edeceğini ve devletin sıcak elinin vatandaşa değeceğine dikkat çeken Ak özelikle yaşlı, engelli ve dezavantajlı gruplarla ilgili projelere ağırlık vereceklerini anlattı.

Engellilerin ilçede kaldırımları, caddeleri rahat kullanması için şehrin her türlü ulaşılabilirliğini sağlayacaklarını kaydeden Ak, şunları söyledi:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir sosyal hizmet kampüsümüz var. Kuşcağız Mahallesinde 8 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Toplumda hizmet almaya ihtiyacı olan herkesin hizmetlerinin verildiği bir kampüs gerçekleşecek. Bu çalışmanın da temellerini 2016 yılında atacağız. Destek ihtiyacı olan engelliler, yaşlılar, kadınlar ve ihtiyaç sahibi kimseler hizmet görecekler. İçerisinde AŞ evinden hayır çarşısı ve engelli hizmet birimi ve yaşlı konuk evine kadar bir çok farklı birimin olduğu, hem eğitim aldıkları aynı zamanda da günlük hayatlarını renklendirdikleri, günlük hizmetlerini aldıkları bir yer olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ak Gümüşdere Keçiören Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title