Haberler

Keçiören, Vatan ve Millet İçin Nöbette

ANKARA (İHA) – Türkiye, FETÖ’nün darbe girişimine karşı tek yürek olmaya devam ediyor.

ANKARA (İHA) – Türkiye, FETÖ'nün darbe girişimine karşı tek yürek olmaya devam ediyor. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Keçiörenli vatandaşlar kalkışmanın olduğu günden beri demokrasi nöbeti tutarak darbecilere geçit vermiyor.

"İlk günden itibaren direndik"

Ankara'da hareketli saatlerin yaşanması ve jetlerin alçak uçuşuyla birlikte FETÖ'nün darbe girişimine karşı 15 Temmuz Cuma günü saat 10.00 itibarıyla vatandaşların Kalaba Kent Meydanında toplanmasını istediklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından darbe kalkışmasına karşı harekete geçtik. İlçe teşkilatımız, belediye personelimiz ve vatandaşlarımızla bu alçak girişimi durdurmak için seferberlik ruhuyla yola çıktık." dedi.

"2 ateş arasında"

Gece boyu Ankara'nın kritik noktalarında nöbet tuttuklarını ve teröristlerle polisin çatışmalarına yakından şahit olduklarını belirten Başkan Ak, darbe kalkışmasının ilk gününü şöyle anlattı: "Belediyeye ait 150'ye yakın iş makinası, kamyon ve araçlarla sıkıntı yaşanan Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne doğru harekete geçtik. Biz gittiğimizde emniyetin içine girmişlerdi. Yolu kapatarak çıkmalarını engelledik. Halkın kalabalığı içerde polise büyük moral oldu ve darbeciler kaçamadı. Polisler olaya hakim olduktan sonra Beştepe Külliyesinde çatışma olduğu haberi üzerine tüm vatandaşlarımız ve iş makinalarımızla Külliyeye hareket ettik."

"Hem Cumhurbaşkanı Külliyesinin karşısındaki Jandarma Genel Komutanlığında hem de Külliyedeki halkın üzerine teröristler uzun menzilli silahlarla ateş açtılar" diyerek 2 ateş arasında kaldıklarını vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Teröristler sniperlarla ateş açarak ve bombalar atarak sivil kayıplarımızın olmasına neden oldular. İki uçak tarafından atılan bombalarda polis ve sivil olmak üzere 11 vatandaşımız şehit oldu. Polis özel kuvvet birlikleri bizleri güvenli bir yere geçmemiz konusunda uyardı." diye konuştu.

Vatandaşın buna rağmen çekilmeyerek direndiğini vurgulayan Başkan Ak, seferberlik duygusuyla milli iradeye sahip çıkarak darbeyi önleyen asıl kahramanların vatandaşlar olduğunun altını çizdi.

"Keçiören 24 şehit verdi"

Sadece Keçiören ilçesinde 24 vatandaşın şehit olduğunu dile getiren Ak, "Bu hain teşebbüsü durdurmak için ilk andan itibaren Keçiörenli vatandaşlarımızla demokrasi nöbeti tutuyoruz. Demokrasiye olan inancı ve devletine olan bağlılığıyla tüm girişimleri sonuçsuz bırakan vatandaşlarımızla birlikte meydanlardan ayrılmıyoruz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki tankların üstüne çıkarak canını ortaya koyan ve milli irade için bu uğurda canını feda edenleri bu aziz millet asla unutmayacaktır. Ölümü göze alarak milletin emanetine sahip çıkan demokrasi şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, tüm vatandaşlarımıza dirayetli ve dik durarak ülkesine, demokrasisine sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Darbeciler temizlenene kadar nöbete devam"

Huzur ve istikrar ortamının bozulmasını hedefleyen darbe destekçilerine karşı meydanlardan ayrılmayacaklarını vurgulayan Başkan Ak, "Büyük Türkiye'nin önünü kesmek isteyen ihanet şebekesine karşı milli iradeye sahip çıkmak her vatandaşın vatandaşlık görevidir. Seçilmiş bir hükümeti devirmeye teşebbüs etmek ancak ve ancak haince bir kalkışmadır. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç olamaz. Hele ki milli iradenin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisini vuranlar teröristten de aşağılıktır. Devletin parasıyla, devletin silahı, devletin tankıyla, devletin uçağı ve helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş açanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bizler demokrasi nöbetine terörist unsurlar temizlenene kadar devam edeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
title