Haberler

Keçiören'nde "3 Aralık Engelliler Günü" Etkinliği

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Ülkemizde 85 milyonu aşkın engelli kardeşimiz var.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Ülkemizde 85 milyonu aşkın engelli kardeşimiz var. Nüfusun yüzde 12.39'üne tekabül ediyor. Bu sebeple her birimiz engelliyiz, engelli yakınıyız veya engelli olmaya adayız" dedi.

Keçiören Belediyesi ve AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından "3 Aralık Engelliler Günü" nedeniyle bir program düzenlendi. Etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, çok sayıda engelli ve ailesi katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Alparslan, AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren benimsediği 'insan yaşasın ki devlette yaşasın', 'yaratılanı Yaratan'dan ötürü hoş gören' tüm siyasetini de buna göre belirleyen bir siyasi parti olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Her alanda büyük değişimler, dönüşümler, devrimler gerçekleştirdik. Emin adımlarla bu ülkeyi, bu milleti çok daha aydınlık günlere taşımak için el birliği ile hep beraber çalışıyoruz. Bunu yaparken de hep birlik içerisinde, beraberlikle, kardeşlikle, dostluk ve muhabbetimizi muhafaza ederek yapıyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki 85 milyonu aşkın engelli kardeşimiz var. Nüfusun yüzde 12.39'una tekabül ediyor. Bu sebeple her birimiz engelliyiz, engelli yakınıyız veya engelli olmaya adayız. Her birimiz engelli kardeşlerimizle beraber olarak onları daha iyi tanımak, daha iyi anlamak, birbirlerimize yardımcı olarak her türlü sorumluluğu taşımak durumundayız. Bizler bu günleri, bu haftaları sadece bir güne, bir haftaya sığdırmak istemiyoruz. Böyle etkinliklere biraz daha dikkat çekmek, hatta bütün yılla yaymak, ömrümüze sığdırmak istiyoruz."

Alparslan, AK Parti iktidarında engelliler için çok büyük hizmetlere imza atıklarını belirterek, "2005 yılında çıkartılan özürlüler kanunu başlı başına bir devrimdi. Hep beraber engelli kardeşlerimizin eğitiminde, sağlığında, istihdamında, farklı hizmet alanlarında hep iyi olanı, güzel olanı yapmaya çalıştık. Bunları yaparken hiçbir zaman bir ayrımcılık olarak görmedik. Herkesin doğuştan var olan insan olmaktan kaynaklı ihtiyaçları ve hak ettikleri hizmetleriydi. Bu sebeple bunları daha fazla artırmak ve özgür bireyler olarak toplumdan beklediği faydayı sağlamayı ummayı sağlamamız gerekir, bunları hep birlikte yapacağız. Mühim olan beyinlerde, akıllarda, zihinlerde, fikirlerde engel olmasın. Mühim olan demokraside, insan haklarında, özgürlüklerinde engel olmasın" diye konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, engellilerin rahat bir hayat sürmeleri gerektiğine ve onların bu toplumun bir parçası olduğuna dikkat çekerek, "Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını devam ettirmeleri açısından hepimize düşen görevler vardır. Bu görevler başta devlet olma üzere devletin çeşitli kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıfların hepsinin yapması gerekenler var. Bu sorumluluğu hepimizin paylaşması, üstlenmesi gerekiyor. Bu insanları ötekileştirmeden bu toplumun birer parçası olduklarını iş hayatlarında, istihdamlarında, her alanda değerlendirilmesi ve onları hep yanımızda, hep karşımızda bizimle birlikte olduklarını hissetmeleri lazım. Bu amaçla bizde Keçiören Belediyesi olarak engellilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, yardımlaşmak için elimizden geleni yapmaktayız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program engellilerden oluşan korunun müzik dinletisi ve engelli dansçıların yaptığı gösteriler ile devam etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdülkadir Aksu Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title