Haberler

Keçiören'den Vefa Yemeği

Keçiören Belediyesince, kuruluş gününden itibaren belediyede görev alan yöneticilere vefa yemeği verildi.

Keçiören Belediyesince, kuruluş gününden itibaren belediyede görev alan yöneticilere vefa yemeği verildi.

Estergon Kalesi'nde düzenlenen yemeğe 1984'te kurulan Keçiören Belediyesinde bugüne kadar görev yapan başkan yardımcısı ve müdürler katıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, konuşmasında Keçiören'in 33 yıl önce ilçe olduğunu anımsatarak,bugüne kadar iyi bir gelişme kaydettiklerini ifade etti.

Ak, Keçiören'in Ankara ve Türkiye'de ikinci büyük ilçe olduğunu belirterek, "Birinci büyük ilçe Çankaya, ama en az bir üç yıl sonra onu da geçeceğiz çünkü nüfus projeksiyonumuz onu gösteriyor." diye konuştu.

2009'da göreve geldiği günden itibaren, Keçiören'i daha iyi bir noktaya getirebilmek için çaba gösterdiklerine vurgu yapan Ak, "Keçiören o zamandan bu zamana kadar görev yapmış arkadaşlarımızı bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. İlk Melih başkanımızın ekibinden başlayıp, Hamza Kırmızı başkanımızla devam eden daha sonra Turgut Altınok başkanımızla üç dönem devam etmiş olan şimdi de bizim devraldığımız bir bayrak yarışı" ifadelerini kullandı.

Ak, Keçiören'in tarihi ve sosyal dokusu ve doğası ile önemli bir ilçe olduğuna vurgu yaparak, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin de kuruluşunda önemli bir rol aldığını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşında Karargahtepe'nin kullanıldığına değinen Ak, Keçiören'in Cumhuriyetin kuruluş temelinde önemli bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Daha sonra yemeğe katılan eski yöneticilere plaket verildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Estergon Kalesi Mustafa Ak Keçiören Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title