Haberler

Keçiören'de Nida Tüfekçi Türkülerle Anıldı

Güncelleme:

Türk Halk Müziği repertuarına binin üzerinde eser kazandıran Devlet Sanatçısı Tüfekçi, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezinde düzenlenen bir programla anıldı.

Türk Halk Müziği repertuarına binin üzerinde eser kazandıran Devlet Sanatçısı Nida Tüfekçi, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen bir programla anıldı.

Yozgatlı Dernekler Federasyonunun Organizasyonunu gerçekleştirdiği ve Keçiören Belediyesinin destek verdiği anma programına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanısıra, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tamer Uçar, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih Karacabey, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Recep Şahingöz, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hayati Akyol, Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda sahne alan Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu, büyük ustanın seçme eserlerini seslendirdi.

GELECEK NESİLLERE TANITMALIYIZ

Türkiye'nin yetiştirdiği önemli sanatçılar arasında yer alan Nida Tüfekçi'yi birbirinden güzel eserleri eşliğinde andıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Doğrusu hem ülkemiz hem de milletimiz açısından böylesi değerli sanatçılarımızın gelecek nesillere tanıtılması için bu tür programların düzenlenmesini önemsiyoruz. Çocukların ve gençlerin de bir arada bulunduğu böyle bir konserin gerçekleşmesini, bunu da bir hemşeri federasyonunun düzenlemiş olmasını önemsiyorum. O nedenle başta bu organizasyonu gerçekleştiren federasyonumuz ve ona bağlı dernekler olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi. Nida Tüfekçi'yi rahmetle anan Başkan Ak, "Kültürümüz, türkülerimiz çok önemli. Türkü dinlemeyi, türkülerimizi çok seviyorum. Bu cennet ülkeyi de inşallah hep beraber birlik ve beraberlik içinde yaşatacağız" diye konuştu. Ahmet Koç ise, anma programlarının ilkini geçen sene Gazi Üniversitesi ile müşterek olarak düzenlediklerini ifade ederek "Böyle sanatçılarımızı yılda bir kez de olsa anmak bizim görevimiz" dedi. Koç, federasyonun yakın zamanda Keçiören'de bir binaya kavuşacağının müjdesini vererek "Değerli Keçiören Belediye Başkanımız, Keçiören'deki Yozgatlı Derneklere bir bina yapmakta, kendilerine çok teşekkür ediyoruz" mesajını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nida Tüfekçi Neşet Ertaş Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title