Haberler

Keçiören'de Dört Mahalle Aynı İftar Sofrasında Buluştu

Keçiören Belediyesi, Mecidiye Pazar Yeri’nde kurduğu iftar sofrasında Şefkat, Kamil Ocak, Bağlarbaşı ve Güçlükaya mahalleleri sakinlerini bir araya getirdi.

Keçiören Belediyesi, Mecidiye Pazar Yeri'nde kurduğu iftar sofrasında Şefkat, Kamil Ocak, Bağlarbaşı ve Güçlükaya mahalleleri sakinlerini bir araya getirdi.

Mahalle iftarları ile vatandaşlara hep birlikte iftar yapma sevincini yaşatan Keçiören Belediyesi, bu defa dört mahalleyi aynı iftar programında buluşturdu. Osmanlı İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahiler ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Mahalle sakinleri ile birlikte orucunu açan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bugün mahallelilerimizle, komşularımızla, dostlarımızla birlikte iftar yaptık. On bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif'i idrak ediyoruz. İbadet ve Kur'an ayı Ramazan'da annemize, babamıza, komşularımıza, akrabalarımıza ve kimsesizlere sahip çıkarak sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz" diye konuştu.

"İFTAR SOFRAMIZDA KOMŞULARI DA TANIŞTIRIYORUZ"

Keçiören Belediyesi olarak çocuk, genç, yaşlı, zengin, fakir demeden her kesimi buluşturan iftar programları düzenlediklerini vurgulayan Başkan Ak, "Bana 'Sizin iftar programlarınız sayesinde aynı apartmanda oturduğumuz halde tanımadığımız komşularımızla tanışıp aynı sofrada buluştuk' diye teşekkür edenler var. 'Aynı mahallede, hatta aynı apartmanda oturduğumuz halde birbirimizi tanımıyoruz' diyorlar. Bu sofralarımızla biz sizleri tanıştırmaya da vesile oluyoruz ve komşuluk ilişkilerini güçlendiriyoruz. Hepimiz birbirimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Başkan Ak, 6. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde bu yıl 18 kardeş Müslüman ülkeyi misafir ettiklerini ifade ederek, "Hemşehri Buluşmalarımızda ise Keçiören'de en fazla nüfus yoğunluğuna sahip 12 ilimiz ile iftar sofralarında buluşuyoruz. Bu programları da vakıf ve dernekler ile işbirliği yaparak gerçekleştiriyoruz. Böylece Anadolu'nun güzelliğini dünyaya tanıtıyoruz. Cenab-ı Allah bizlere birlik, dirlik, sağlık, sıhhat nasip etsin ve hepimizi bayrama eriştirsin inşallah" temennisinde bulundu.

Program sırasında başta çocuklar olmak üzere bütün vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Ak, mahallelilerin ricalarını kırmayarak birlikte fotoğraf çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Bağlarbaşı Mecidiye Keçiören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title