Haberler

Keçiören'de 2 Bin 23 Ağaç Daha Toprakla Buluştu

Keçiören Belediyesi yeşillendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Keçiören Belediyesi yeşillendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Yükseltepe ağaçlandırma alanında öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Mustafa Ak, 2 bin 23 adet ağacın dikimini gerçekleştirdi.

Göreve başladığı tarihte Keçiören'de 2.2 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını 6.34 metrekareye taşıyan Başkan Mustafa Ak, 2017 yılı sonu hedefini 7 metrekare olarak belirledi. Bu hedef doğrultusunda Yükseltepe ağaçlandırma alanında 2 bin 23 adet ağaç toprağa kavuşturulurken, toplam 82 bin 500 metrekarelik alan daha yeşillendirilmiş oldu. Ağaç dikme törenine TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık ve Keçiören'deki okullardan çok sayıda öğrenci katıldı.

"15 Temmuz'da şeytanı taşladık"

Keçiören'in Ak Başkanının ak işlerine bir yenisini daha eklediğini belirten Ahmet Gündoğdu, "2023 vizyonunda belediyecilik hizmetlerinde inanmışlık bu olsa gerek. 2023 vizyonumuzun Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olduğunu gençlerimize duyurmak istiyorum. Çanakkale Savaşı'nda yedi düvele karşı bir zafer kazandık. Gençlerimiz 15 Temmuz'da Çanakkale'yi unutmadığını gösterip bu vatanı hainlere çiğnetmediler" dedi. 2 Nisan Pazar günü Ankara Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşacaklarını hatırlatan Gündoğdu, "Bu buluşmamız şunu ifade ediyor. Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek, vatan bölünmeyecek. 15 Temmuz'da şeytanı taşladık. 16 Nisan referandumunda da bu zaferi taçlandıralım" diye konuştu.

2023'te kişi başına 10 metrekare düşecek

Başkan Mustafa Ak da, 2023 hedeflerine ulaşmak için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydederek, "Bu alan hızla gelişip Keçiören'in ve Ankara'nın cazibe merkezi olacak. Yeşile önem veriyoruz, bunun için Keçiören'de ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siz gençlerimizin de bugün diktikleri ağaçlar sayesinde ileride bir ağacınız olacak. Dikmiş olduğunuz ağaçları zaman zaman ziyaret edin, sulayın" dedi.

Keçiören'in 903 bin nüfusu olduğunu ve kişi başına 6.34 metrekare yeşil alan düştüğünü ifade eden Başkan Ak, "2023 yılında her insanımıza 10 metrekarelik aktif yeşil alan kazandırmamız lazım. 1 milyon 126 bin metrekarelik alana sahip Keçiören'in ilk mesire alanı Kartaltepe Kent Ormanına da 50 bin ağaç diktik. Bugün burada Çevre Çiçeklerimiz de bulunuyor. Çevresini koruyan 85 bin çevre müfettişimiz görmüş oldukları eksiklikleri belediyemize bildiriyorlar" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Başkan Ak'a plaket

Kaymakam Uğur Bulut ise Keçiören'in Ankara'nın yükselen yıldızı olduğuna işaret ederek, "En güzel ilçe olma yolunda büyük öneme sahip olan yeşil alanın güçlenmesi için dikilen ağaçlar hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından öğrenciler Başkan Ak'a yeşillendirme çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Yeşilelma Ufuktepe Anaokulu öğrencileri de yaptıkları tabloyu Başkan Ak'a hediye ettiler. Daha sonra protokol heyeti öğrenciler ile birlikte ağaç dikti. Alanda bin 873 adet sarıçam, 50 adet mavi ladin, 80 adet dişbudak ve 20 adet akçaağaç toprakla buluştu. Törene katılan öğrencilerin ricasını kırmayan Başkan Ak, çok sayıda hatıra fotoğrafı da çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Gündoğdu Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title