Haberler

Keçiören Belediyesinden Toplu Nikah Töreni

Toplu nikah töreninde çiftlere seslenen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Evlilik önemli bir müessese, toplumumuzun en önemli temel taşı. Toplum ailelerden oluşuyor.

Toplu nikah töreninde çiftlere seslenen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Evlilik önemli bir müessese, toplumumuzun en önemli temel taşı. Toplum ailelerden oluşuyor. Eğer aileler sağlam ise o toplum sağlam oluyor" dedi.

Keçiören Belediyesi, Keçiören Kaymakamlığı, Mehir Vakfı ve Konyalılar Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle maddi olanaksızlık yaşayan 25 çiftin nikah akdi ve eşya yardım töreni Altınpark'ta yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Ak, evraklarını tamamlayan 5 kişinin nikahlarını kıyarken, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, Mehir Vakfı Başkan Yardımcısı Süreyya Gezginci, Konyalılar Derneği Başkanı Mehmet Erkoç, nikah şahitliklerini yaptı. AK, 5 çiftin nikahını tek tek kıyarken, 20 çiftin nikahını toplu şekilde gerçekleştirdi.

Askerden yeni geldiğini belirten damat adayı Cuma Karakuş, "Belediyemizin toplu nikah töreni yaptığını öğrendik. Bizde katılalım dedik. Mutluyuz, heyecanlıyız, söyleyecek bir şey bulamıyoruz" şeklinde konuştu.

"BABAM VERMEDİĞİ İÇİN KAÇTIM"

Gelin adaylarından Aysun Gezer ise, yaşının 18 olduğunu belirterek "Babam vermediği için kaçtım, başlık davası var diye. İlk nikahımızı kıydık bu ikinci olacak" diye konuştu. 8 senedir birlikte olduklarını söyleyen Aysun-Kenan çifti, 8 aylık bir çocuklarının olduğunu ve düğün yapamadıkları için böyle bir törene katıldıklarını belirtti.

"EVLİLİK TOPLUMUN ÖNEMLİ TEMEL TAŞI"

Toplu nikah töreni açılışında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Ak, "Şuanda 25 çiftimiz hazır durumda. Bunlar içerisinde 5 tanesi evraklarını tamamladıklarından dolayı, 5 tanesinin nikahlarını resmi olarak kıyacağız, diğerlerini fahri olarak kıyacağız" ifadelerini kullandı. Nikah töreninin ardından çiftlere iyi dileklerde bulunan Ak, şunları kaydetti:

"Allah hayırlı uğurlu etsin. Evlilik önemli bir müessese, toplumumuzun en önemli temel taşı. Toplum ailelerden oluşuyor. Eğer aileler sağlam ise o toplumda sağlam oluyor. Dolayısıyla sağlam toplumlar kurmak lazım, sağlam toplum için de sağlam aileler kurmak lazım. Sevgili, saygı temelli aileler oluşturmak lazım. İnşallah bir ömür boyu sevginiz, saygınız hiç bitmesin."

Nikah töreni sonunda resmi nikahları kıyılan 5 çifte evlilik cüzdanları verildi. 25 çifte kol saati, kahve fincanı, kitap verilirken, gelinlere yüzük hediye edildi. Çiftler, nikah törenini yapılan ilk dansın ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla tamamladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Özdemir Mehmet Erkoç Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title