Haberler

Keçiören Belediyesi'nden Organ Bağışı Kampanyasına Destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Organ Nakli Vakfı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen “Gençler Organ Bağışını Destekliyor” kampanyasına Keçiören Belediyesi de destek verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Organ Nakli Vakfı'nın işbirliğiyle hayata geçirilen "Gençler Organ Bağışını Destekliyor" kampanyasına Keçiören Belediyesi de destek verdi. Kampanya kapsamında Ankara'nın 25 ilçesinde düzenlenen konferanslardan birisi de Keçiören Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Keçiörenli öğrencilerin katıldığı konferansta konuşan Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, slayt gösterimi eşliğinde organ bağışı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Türkiye'de 30 bin kişinin organ beklediğine dikkat çeken Kahveci, "Bu yıl 2 bin kişi organ beklerken hayatını kaybetti. Organ bağışı bekleyen hasta sayısı giderek artıyor. Türkiye'de şu anda, 22 bin hasta böbrek, 2 bin 200 hasta karaciğer, 3 bin 500 hasta kornea, 600 hasta kalp ve 60 hasta akciğer nakli bekliyor" dedi.

Her bağışın bir hayat kurtardığını vurgulayan Kahveci, "Düzenlediğimiz bu konferansların organ bekleyen insanlara umut olacağına inanıyoruz. Gençlerin konuya olan ilgisi organ bağışının aile içinde ve sosyal ortamlarda daha fazla konuşulmasında ve daha büyük kitlelere ulaşmasında etkili oluyor" mesajını verdi. Kahveci, gençlerin organ bağışı konusunda duyarlı olmasının toplumu da hareketlendireceğine inandıklarını kaydederken, konferanslar dizisini tüm Türkiye'ye yaymayı hedeflediklerini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Neşet Ertaş Keçiören Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title