Haberler

Keçi ve Koyunlara 'Çip' Takılıyor

Güncelleme:

Küçükbaş hayvanların elektronik kimliğe sahip olması ve kayıtların AB standartlarında olması için Adıyaman'da koyun ve keçilere elektronik çip takılmaya başlandı.

'Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı' Projesi kapsamında Adıyaman'a gönderilen 214 bin adet elektronik küpe, küçükbaş hayvanlara takılmaya başlandı. Keçi ve koyun gibi küçük baş hayvanların elektronik kimlikleri ve kayıtları olacak.

AB'YE UYUMLU HAYVANCILIK PROJESİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, ülkemizde koyun ve keçilerin elektronik olarak kimliklendirilmesi ve kayıt sistemi kurularak hayvan hareketlerinin izlenmesi, hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla AB'ye uyumlu 'Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı' Projesi yürütülüyor.

214 KÜPE VE 60 EL TERMİNALİ GÖNDERİLDİ

Adıyaman'a 214 bin adet elektronik küpe, 60 adet el terminali gönderildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri elektronik küpeleri takmaya başladı. Küçükbaş hayvanlara takılmaya başlayan elektronik küpeler sayesinde hatasız kimliklendirme ve kayıt alınacak.

ÇALIŞMALARA HAYVANCILIK YETKİLİLERİ KATILDI

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Keleş, Hayvan Sağlığı Şubesi teknik elemanları Veteriner Hekim M. Hakan Baybatmaz, Dengir Turanlı, Yusuf Gökkaya küpeleme çalışmalarına katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Adıyaman Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (2)

baltalarli:

Hahhahhaa. . . . . . kucuk bas yani koyunlar AB standartlarina girmis darisi buyukbaslara.

0
0
yanıtYanıtla
BU İŞTE BİR YANLIŞLIK VAR:

KOYUNLARIMIZ AB-YE GİRDİ BİR ŞU AKP-LİLER AB GİREMEDİ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title