Haberler

Keçi Sütünün Şifası Yöresel Ürünler Festivalinde

Güncelleme:

Türkiye'nin yerel tatlarını bir arada sunabilmek için Kipa tarafından düzenlenen ''Yöresel Lezzetler Festivali''nde bu yıl keçi sütü ve ürünleri büyük ilgi görüyor.

Kecheese'in en popüler ürünleri arasında yer alan kızartmalık keçi peynirinden yapılan keçi peyniri döneri damakları şenlendirdi.

Anadolu'nun binlerce yıllık şifa kaynağı keçi sütü ve mamullerini Türkiye ile buluşturan Kecheese'in, Kipa'nın Yerel ürün ve tedarikçilere destek vermek için düzenlediği "Yöresel Tatlar Festivali"nde gerçekleştirdiği özel tadımları büyük ilgi görüyor. 20 Mart-3 Nisan arasında Balçova ve Çiğli mağazalarında gerçekleştirilecek olan etkinliğe süt ve tüm peynir ürünleriyle katılan Kecheese, Kızartmalık keçi peynirinden ürettiği peynir döneri ile ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

FAST-FOOD'A SAĞLIKLI ALTERNATİF

Kızartmalık keçi peynirinden yapılan dönerin sunumunu gerçekleştiren Türer AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer, keçi sütünden üretilen peynir dönerinin lezzet ve sağlığı ile tartışılmaz olduğunu söyledi. Saanen cinsi keçilerden elde edilen saf sütle yapılan peynirin, gerekli bekleme süresini doldurduktan sonra tüketici ile buluştuğunu kaydeden Türer, kızartmalık peynirin Fast-Food ürünlerine sağlıklı bir alternatif olacağını ifade etti. Keçi sütünün özel bir işlemden geçirilmesinin ardından peynir döneri yapmanın mümkün olduğunu belirten Türer; ''İnek ya da koyun sütüyle peynir döneri yapmak mümkün değil. Peynir dönerinin sırrı sırrı keçi sütünde. Yine aynı şekilde kızartmalık ve mangallık peynirinde de peynirin mangalda ve tavada bozulmadan, erimeden korunmasının en büyük özelliği keçi sütünden imal ediliyor olması'' diye konuştu.

KEÇİ SÜTÜ YOK SATIYOR

Anne sütüne en yakın yüksek besin değerine sahip, bebek ve yaşlılar için sindirim kolaylığı, yağ yakıcı özelliği nedeniyle revaçta olan keçi sütü üretiminin ıslah edilmiş ırklarla birlikte giderek yükseldiğini ifade eden Türer, bilimsel araştırmalara göre bu süt türünün sindiriminin kolay olması, zengin aroması, anne sütüne yakın besin değerini taşıması ve yağ yakıcı özelliğinin olması nedeniyle iç pazarda da tüketiminin arttığına işaret etti.

YAĞ YAPMIYOR, KİLO ALDIRMIYOR

Son 10 yılda süt üretiminin hemen hemen ikiye katlandığına dikkat çeken Türer, şöyle konuştu: ''Süt keçiciliğinin daha da artmasını istiyoruz. Türkiye'deki süt miktarı artmasına rağmen yine de yeterli değil. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da keçi sütü talep edilen bir süt. Keçi sütü vücuda alındığında asidik olmadığından yağ yapmıyor ve kilo aldırmıyor. Koyun ve keçi sütü alkali beslenme ve diyetlerin temel taşı niteliğinde.''

Kaynak: Bültenler / Güncel

Balçova Türkiye Çiğli Kipa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title