Haberler

Keçe Çantalar İnce El İşçiliği ile Büyük İlgi Görüyor

Bayanların popüler eşyaları arasında yer almaya başlayana keçeden yapılmış çantalar, ince el işçiliği sonucu ortayla çıkan güzel görselliği ile hayli ilgi görüyor.

Bayanların popüler eşyaları arasında yer almaya başlayana keçeden yapılmış çantalar, ince el işçiliği sonucu ortayla çıkan güzel görselliği ile hayli ilgi görüyor.

Bayanlar için büyük kolaylık sağlayan çantalar, daha sağlam ve dayanıklı olan keçe modelleriyle de dikkat çekiyor. Odunpazarı'nda satışa çıkarılan keçe çantalar bayanlardan ilgi görmeye devam ediyor. Tamamen el emeği olan, makine dikişi kullanılmayan ürünler, süslemeleriyle de dikkat çekiyor. Süslemelerinde lületaşı bile kullanılan keçe çantalar, piyasadaki diğer çantalara göre ise daha dayanıklı. Keçe çantaların imalatını yaparak satışını gerçekleştiren Ayşegül Birdal, el emeği ile hazırlanan ürünlerine gösterilen ilgiden hayli memnun olduğunu belirtti. Titiz ve itina ile hazırlanan çantalara büyük emek harcadığını, bazen bir çantaya tüm gününü verdiğini anlatan Birdal, "Çantaların başında durursanız bir gününüzü alabiliyor. Fiyatları 25-30 lira arasında olan çantalara ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle çiçekli çantalar çok sipariş alıyor ve yetiştirmeye çalışıyorum. Çantaların işçiliği aynı ama görsel olarak birbirlerinden büyük farkları var. Keçe zaten dayanıklı bir malzeme olduğu için kopma, deforme olma gibi şeyler olmuyor. Zaten dikişler el emeği. Keçe otantik bir malzeme olduğu için ben üzerinde makine dikişi sevmiyorum. Makine dikişi otantikliği bozuyor bana göre. Yani işin kolayına kaçmak yerine işin hakkını vermek bana daha doğru geliyor" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title