Haberler

Keban'da Aşılama Çalıştayı

Keban İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Meyve Ağaçlarında Aşılama Çalıştayı başladı.

Keban İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Meyve Ağaçlarında Aşılama Çalıştayı başladı.

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Keban Hacı Fevzi Efendi Konferans Salonunda düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konumada, ilçede 14 bin dekar alanda meyvecilik yapıldığını ve 115 bin meyve ağacının bulunduğunu söyledi.

İlçede 2016 yılında organik tarım desteklemeleri kapsamında 6 köyde 22 çiftçiye 89 bin 350 lira hibe ödemesi yapıldığını kaydeden Karahan, "Bu çalıştay ile verimsiz meyve ağaçları aşılama ile verimli hale getirilecektir. Birim alanda elde edilen verim artmış olacaktır. Hastalık ve zararlılara dayanıklı meyve bahçeleri kurulmuş olacaktır." ifadelerini kullandı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaddin Seçkin ise Keban deyince bundan sonra alabalığın değil, ceviz ve bademin akla geleceğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayda Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ziraat mühendisi Selahattin Yılmaz tarafından aşılama tekniği ve çeşitleri hakkında bilgiler verildi.

Çalıştay açılışına İlçe Jandarma Komutanı Nursi Çağlak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Emül, İlçe Müftü Vekili Serken Cihangir, DSİ Keban Barajı Su Ürünleri Şube Müdür Yasin Celayir, AK Parti Keban İlçe Başkanı Ömer Kaya da katıldı.

Çalıştay, 19 Temmuz'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ Keban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title