Haberler

Keban Baraj Gölü'nde Havuz Keyfi

Güncelleme:

Elazığ'ın Keban ilçesinde,kaymakamlık tarafından Keban Baraj Gölü'nde kurulan yüzer yarı olimpik havuzda,vatandaşlar serinlemenin keyfini çıkarıyor.

Elazığ'ın Keban ilçesinde kaymakamlık tarafından Keban Baraj Gölü'nde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kurulan yüzer yarı olimpik havuza, sıcaktan bunalan vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Keban Kaymakamlığının, Baraj Gölü'nde kurduğu yarı olimpik yüzer havuzda yetişkinler için 1 metre 70 santimetre, çocuklar için de 80 santimetre derinliğinde bölümler bulunuyor. Ayrıca boğulma tehlikesine karşı iki kişiden oluşan cankurtaran ekibi görev yapıyor.

'ÜÇ YILDAN BERİ VAR'

Keban Özel İdare Müdürü Sadi Oruç,yaptığı açıklamada, özellikle gençlerin ve çocukların su sporlarına alıştırılması amacıyla SODES kapsamında faaliyete geçirilen yarı olimpik yüzer havuza, bunaltıcı sıcaklardan dolayı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Keban Barajı'nın soğuk ve berrak sularında güvenli bir şekilde yüzüp serinlemek isteyenler için yüzer havuzun önemli bir imkan olduğunu ifade eden Oruç, "Uygulama üç yıldan bu yana devam ediyor. İnşallah bunu devam ettireceğiz ve geliştireceğiz" diye konuştu.

CANKURTARAN DESTEĞİ

Cankurtaran Aziz Yaman ise dalgıçlık ve yüzme antrenörlüğü eğitimi aldığını vurgulayarak, Eylül ayına rağmen etkisini devam ettiren sıcak havadan bunalan ve serinlemek için yüzer havuza gelen vatandaşların güvenliğini sağladıklarını kaydetti.

Yüzer havuzun bölge halkı için güzel bir etkinlik alanı oluşturduğunu söyleyen Yaman, şunları kaydetti:

"Ancak bu tür aktiviteler daha büyük havuzlarla, su kayağı, monopalet, yelken sporları gibi etkinliklerle zenginleştirilebilir. Böylece hem vatandaşlara daha fazla aktivite olanağı hem de spor turizmi açısından da ilçeye katkı sağlanır. Sıcaklık bazen 40 dereceyi buluyor. Buraya gelen vatandaşlar hem serinliyor hem de güvenli bir şekilde yüzüyor." - Elazığ

Kaynak: AA / Güncel

Cankurtaran Elazığ Keban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title