Haberler

Kdz. Ereğli'nin 50 Yıllık Su Sorununa Köklü Çözüm

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ile birlikte Süleymanbeyler Köyü’nde yapımı devam eden su arıtma tesisini ziyaret etti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ile birlikte Süleymanbeyler Köyü'nde yapımı devam eden su arıtma tesisini ziyaret etti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kızılcapınar Barajı'ndan Ereğli'ye su verilmesi projesi kapsamındaki çalışmaların sürdüğü Süleymanbeyler Köyü'ndeki arıtma tesisinde incelemelerde bulunmak üzere Ereğli'ye gelen DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ile bir araya geldi.

Daire Başkanları, Kastamonu DSİ 23.Bölge Müdürü Sait Umucu ve teknik heyetten şantiye alanında brifing alan Diniz ve Uysal, alan ziyaretlerinde de bulundu.

Ereğli Belediyesi adına Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ve İmar ve Şehircilik Müdürü Erol Kırklareli'nin de bulunduğu saha ziyaretleri ile ilgili konuşan Diniz, Kdz. Ereğli'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak proje üzerindeki çalışmaların plan çerçevesinde sürdüğünü belirtti.

70 bin metreküp /gün kapasiteli tesisin Ereğli için önemli bir kazanım olduğunu söyleyen Başkan Uysal ise, Ereğli Belediyesinin proje ile ilgili üzerine her türlü sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti.

Yapımına 2013 yılı Haziran ayında başlanan Süleymanbeyler Köyü'ndeki arıtma tesisi yapımının 2016 Haziran ayına kadar, isale hattının ise 2016 yılı sonuna kadar tamamlanıp Ereğli ve Gülüç'e arıtılmış suyun verilmesi planlanıyor. Yaklaşık 35 milyona mal olan proje ile bölgede ki 50 yıllık su ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Uysal Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title