Haberler

Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesinde Nevruz Coşkusu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından Nevruz Bayramı nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Kdz. Ereğli ilçesinde Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından Nevruz Bayramı kutlama etkinliği, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Dr. Oğuzhan Karadeniz, nevruzun dünü ve bugünü ile ilgili bilgiler verdi. Nevruz'un her ulusun kendi kültür değerleri ile özdeşleştirilip, sembolleştirildiği baharın gelişinin, tabiatın yeniden dirilişinin simgesi olan bir gün olduğunu belirten Karadeniz, "Nevruz

Kafkaslar, Ortadoğu, Balkanlar, Anadolu ve Adriyatik'e kadar çok geniş coğrafyada yüzyıllardan beri, renk, ırk, din ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin inançlarla kutlanan nevruz her ulusun kendi kültür değerleri ile özdeşleştirilip, sembolleştirildiği baharın gelişinin, tabiatın yeniden dirilişinin simgesi olan bir gündür. Her ülkede farklı şekillerde kutlanan nevruz bir dostluk ve yaşama sevincidir. Asırlardan beri kutladığımız bu değerimize sahip çıkmak, özüne uygun olarak yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük görevimizdir. Nevruz'un tüm insanlığa, sevgi, barış, kardeşlik ve umut getirmesini diliyor, yakılan nevruz ateşleriyle kini, nefreti, açlığı, sefaleti yakmak ülkemizde ve tüm dünyada barışa bayrak açmak dileğiyle hepinizin bayramını kutluyor ve güzellikler getirmesini diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay tarafından Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Dr. Oğuzhan Karadeniz'e plaket takdim edildi. Okul öğrencileri tarafından katılımcılara mini bir konser verildi.

Etkinliğin ikinci bölümünde okul bahçesinde davul zurna eşliğinde Nevruz ateşi yakıldı. Yakılan ateşin üstünden protokol üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler de sırayla atladılar. Konuklar ve öğrencilere yemek ikramlarında bulunması ile devam eden programda, öğrenciler müzik eşliğinde gönüllerince Nevruz Bayramını kutladılar.

Etkinliğe, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz. Ereğli ilçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, BEÜ Kdz Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ali Azar,

sivil toplum kuruluşlarının bazı temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Nevruz Bayramı Karadeniz Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title