Haberler

Kdz. Ereğli'de Lise Öğrencileri, Mısır'daki İdam Kararlarını Protesto Etti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mısır'da darbe karşıtı 529 kişi için verilen idam kararlarını protesto etti.

Kdz. Ereğli'de bir araya gelen İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve velileri Mısır'da darbe karşıtı 529 kişi için verilen idam kararlarına tepki gösterdi, onlar için dua ettiler.

Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Sena Yılmaz batılı güçler ve işbirlikçilerinin Arap ülkelerinde seçimle iş başına gelen iktidarları devirmek için her türlü alçaklığı yaptıklarını söyledi.

İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Akif Müftüoğlu ise Mısır'daki 529 darbe karşıtı için alınan idam kararlarının karşısında olduklarını ifade etti.

Müftüoğlu, İslam ülkelerinin Mısır'da yaşanan zulme sessiz kalmasına tepki göstererek, "Ocak 2012 de Mısır'da başlayan gösteriler diktatör Hüsnü Mübarek'in devrilmesi ve Haziran 2012 de Muhammed Mursi'nin yüzde 51 oyla Mısır'ın 5.Cumhurbaşkanı seçilmesi ile durulmuş ve ihvanı muslim yeni bir mısır inşası için çalışmaya başlamıştı. Ancak Arap Baharı olarak adlandırılan süreç Dünya'da küresel emperyal güçlerin çıkarlarını olumsuz etkileyince bu güçler tekrar yönetim değişikliği olan ülkelerde operasyonlar yapmaya başladılar. Tunus, Mısır gibi halkın büyük desteği ile iktidar olan ülkelerde karışıklık üretmeye çalıştılar. Bu amaçla Mısır'da 2013 Temmuz ayında yaşanan kargaşalarda binlerce kardeşimiz şehit oldu. Bunun yanında seçilmiş Cumhurbaşkanına bağlı olmamasına rağmen ordu aldığı harici desteklerle Mursi'yi iktidardan indirmek için darbe ve darbecileri protesto eden ve baskıyı kabullenmeyen Mısır halkı ramazan ayı olmasına rağmen Rabiatül Adaviye meydanında günlerce gösterilere devam etti. İslam alemindeki bu sessizliği de kınıyoruz. Müminler bir binan tuğlaları gibidir. Hadis-i şerifini hatırlatarak tüm İslam alemini Mısır'da yapılan bu zulme engel olmaya davet ediyoruz. Bu daveti yaparken 1995 yılında yine bir diktatör olan Hüsnü Mübarek 10 ihvan üyesini yine idamla yargılarken Türkiye den bir avukatın Mısır'a giderek ihvanın avukatlığını yaptığını ve tabir-i caizse onları Allahın izniyle ipten aldığını da hatırlatmak isteriz. Bugün atılması gereken en önemli adım budur. Sadece Türkiye'de değil birçok İslam ülkesinden avukatların toplanarak bu yargı sürecine müdahil olması gerektiğini düşünüyoruz. Nitekim geçtiğimiz günlerde Mısır'dan bir yetkili gelen tepkiler üzerine olsa gerek yeniden yargılamanın gündemde olduğunu açıklamıştı. Biz inanıyoruz ki Allah müminlerle beraberdir ve Allah kiminle beraber ise ancak o galip gelir" dedi.

Kalabalık okunan dua ve atılan sloganların ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zeynep Sena Zonguldak Politika Güncel Haberler

title