Haberler

Ereğli'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Töreni Düzenlendi

Güncelleme:

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile tören başladı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile tören başladı.

Kdz. Ereğli'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Törende Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal ve Liman Başkan Vekili Turgay Çelebi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Çelenk sunumunun ardından Atatürk ve Deniz Şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kdz. Liman Başkan Vekili Turgay Çelebi, Türkiye'nin denize ve denizciliğe verdiği önemle büyüyeceğini söyledi. Çelebi konuşmasında " Kabotaj Kanunu 20 Nisan 1926'da kabul edilip 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe girdi. Kabotaj kanunu? bir anlamda Kurtuluş Savaşımızın denizlerdeki zaferi olmakla birlikte ulusal egemenliğimizin sağlanması açısından büyük bir öneme sahiptir. Türk denizciliğini yöneten, yönlendiren, denizlerimizin ve iç sularımızın sunduğu bereketi ülke için kullanan bir devlet kuruluşu olarak büyük özveri ve kararlılıkla görev yapmakta, ülkemizi bir deniz ülkesi konumuna taşıma hedefimizi sürdürmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin denize ve denizciliğe verdiği önem ölçüsünde büyüyüp güçlenecek. Bu hedef denizci ülke, denizci devlet ve denizci millet olmakla sağlanabilir. Bu vesile ile denizlerdeki bağımsızlığımızın tescili olan bu müstesna günü bize kazandıran Ulu Önder Atatürk'ü ve tüm denizci şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm denizcilerimizin ve tüm Karadeniz Ereğlili hemşehrilerimin Denizcilik ve Kabotaj Bayramını Kutluyorum" dedi.

diye sürdürdü.

Törene? Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile askeri erkan katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kabotaj Ve Deniz Bayramı Mustafa Kemal Atatürk Karadeniz Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
title